De Trouwkamer Dokkum
Sinds zaterdag 22 februari 2019 is De Trouwkamer bij Van der Gang Herenkleding aan de Grote Breedstraat geopend. Dit is dé plek voor iedere man die gaat trouwen en op zoek is naar een uniek trouwpak, inclusief een stuk beleving en service.

Foto’s: Marit Anker


Beleving voor de bruidegom
Ferdinanda Braaksma vertegenwoordigt van der Gang in de buitendienst, ontwierp de website voor Van der Gang en ontwikkelde samen met eigenaar Jan Michiel van der Gang De Trouwkamer,  ze vertelt over het ontstaan van het idee: “Voor de bruid is er in aanloop naar de bruiloft volop beleving en voorpret bij het uitzoeken van de trouwjurk, voor mannen is dat vaak heel anders. Bij De Trouwkamer kun je samen met familie, vrienden of je aanstaande deze beleving ook ervaren! We hebben in onze winkel een aparte ruimte ingericht zodat de aanstaande bruidegom apart kan zitten en in een aantal uren een maatpak uit kan zoeken. Op de vernieuwde website kun je alvast wat inspiratie opdoen. De website is geen webshop, maar fungeert vooral als visitekaartje waar we het gevoel van de winkel weer willen geven.”

Een bezoek aan De Trouwkamer
Wanneer een aanstaande bruidegom De Trouwkamer bezoekt wordt hij ontvangen en geholpen door Van der Gang-collega’s Ferdinanda, Theo, Sybilla of Jan Michiel. “We hebben hier zes voorbeelden op paspoppen staan inclusief bijbehorende moodboards met thema’s als Italian-style of Peaky Blinders. Aan de hand hiervan merken we vaak wel welke kant de klant op wil en kunnen we de verschillende stofstalen erbij pakken. Daarna kijken we naar de knopen, de voering en gaan we doorpassen en afspelden. Alles in een fijne sfeer en onder het genot van een hapje en een drankje. Zo’n maatpak is voor veel mannen niet dagelijkse dracht, dus we willen hier een relaxte sfeer creëren”, legt Ferdinanda uit. “Na vijf weken is het maatpak klaar voor het doorpassen en komt de klant weer naar De Trouwkamer voor het afstylen van het pak met een das of strik, schoenen en bijvoorbeeld manchetknopen en is hij helemaal klaar voor de grote dag!”

Ruimte in de winkel
Achter in de winkel van Van der Gang zit de trap naar boven, die via een loopbrug naar de achterkant van het pand en De Trouwkamer leidt. “Deze ruimte was er al en met een likje verf, prachtig grote lichtbakken en een nieuw interieur hebben we het omgetoverd tot De Trouwkamer. Hierboven is een ontvangstruimte inclusief keukentje en paskamer en via een kleine trap kom je in de showruimte. Deze showruimte zit aan de Gasthuisstraat. Heel grappig omdat je in de winkel met de trap omhoog bent gegaan. Zoveel hoogteverschillen zijn er dus in de binnenstad van Dokkum”, legt Ferdinanda uit.

Voor meer informatie over De Trouwkamer of het inplannen van een afspraak, kijk op www.vandergang.nl of neem contact op met Ferdinanda Braaksma: 06-25175209.

De Trouwkamer Dokkum

De Trouwkamer Dokkum