De komende weken wordt gebouwd aan een nieuwe bedrijfshal voor De Jager RVS in Dokkum. In deze nieuwe hal van ongeveer duizend vierkante meter kunnen grotere producten voor de voedingsmiddelenindustrie worden gemaakt. Naar verwachting wordt in februari begonnen aan het eerste product in de nieuwe bedrijfshal.

Roestvaststaal maatwerk
Familiebedrijf De Jager RVS is gevestigd aan de Oostergoweg in Dokkum. Bij dit bedrijf met ongeveer dertig medewerkers, wordt al meer dan 60 jaar klant-specifieke RVS (roestvrijstalen) machines en apparaten gemaakt voor met name de voedingsmiddelenindustrie. Op de engineeringsafdeling werken zes mensen continue aan de ontwerpen van maatwerkoplossingen voor apparatuur die wereldwijd geleverd wordt. De Jager RVS is een internationaal bedrijf met klanten vooral elders in het (buiten)land. Dankzij hun kennis en jarenlange ervaring is De Jager RVS een gevestigde naam in de voedingsmiddelenindustrie.


Twee generaties De Jager
Waar de eerste generatie De Jager begon met het maken van kleine tanks voor zuivelfabriekjes uit de regio, worden tegenwoordig steeds grotere producten samengesteld. Volgens Frits de Jager, die samen met Rutger Popkema de directie van het bedrijf vormt, worden de systemen steeds groter en de technieken gecompliceerder: “We zijn specialist in het maken van systemen voor ‘processing’ en ‘handling’. Deze systemen worden steeds groter, ingewikkelder en veeleisender qua regelgeving . Vooral vanuit het buitenland wordt specifiek naar onze Nederlandse technieken gevraagd. Deze hele grote systemen nemen zoveel ruimte in van onze bedrijfshallen, dat we echt wel een beetje op slot zaten. Door een nieuwe bedrijfsruimte te bouwen waar we voortaan deze zeer grote systemen bouwen en samenstellen, kunnen we in onze ‘oude’ hallen de iets kleinere opdrachten ook door laten gaan. Daar was gewoonweg geen ruimte meer voor.”

Oplevering eind januari
Naar verwachting kan in februari gewerkt worden aan de eerste producten waarvoor de orders al binnen zijn. “De gemiddelde doorlooptijd van zulke grote systemen is ongeveer negen maanden.” legt Frits de Jager uit.

In Dokkum Magazine 2020 volgt een uitgebreid interview plus fotoreportage van De Jager RVS als Internationale Promotors van Dokkum. Het volgende Dokkum Magazine verschijnt in het voorjaar van 2020.