Afgelopen zaterdag 18 juni werd voor tweede keer de Dockumer Granaet Rally gereden. Net als de eerste editie in 2018 was de opbrengst bestemd voor de Stichting Altijd Doen, die in juli een vakantiedag invult voor kinderen van het basisonderwijs, waarvan het gezin door omstandigheden niet op vakantie kan. De stichting kreeg na afloop een cheque van €2500,- overhandigd. De rally werd georganiseerd door een actieve commissie bestaand uit leden van de drie serviceclubs; Lionsclub Dokkum Bonifatius, Lionsclub Noord-Oost Friesland en Rotary Dokkum.

Bijna 70 deelnemers
De rally met 68 inschrijvingen startte ’s ochtends onder natte omstandigheden op de Grote Breedstraat in Dokkum. De start vond plaats vanaf een heus startpodium waar vanaf men vertrok voor een ochtendrit van ruim 110 kilometer. De lunch met daarbij een rijvaardigheidsproef was op het Verkeers Educatie Centrum te Drachten. Daar brak ook de zon door, waardoor de cabrio’s de middag route, die wederom een 110 km bedroeg met open dak konden rijden. De variatie van het wagenpark was weer erg groot, zowel klassiek, alledaagse auto’s en sportwagens. Behalve plaatselijk equipes kwamen er deelnemers uit Gelderland en Utrecht.


Prijswinnaars
In de sportklasse was de eerste prijs voor het equipe Eeltje Talstra en Rudie van Houten, de tweede prijs voor Ido Pranger en Hedgar Spijksma en de derde voor Anne Lijzenga. In de tourklasse was de eerste prijs voor equipe Gerard Bezems en Linda Vellema, de tweede prijs voor Christine Raadsma en Hubert Raadsma en de derde prijs voor Johannes Bruining en Kevin Woldhuis. De prijs voor het fraaiste geheel ging naar de equipe van Esther van der Ploeg.

 

Deel dit bericht: