Op vrijdagmiddag vond voor de eerste keer het evenement ‘Schilders van Morgen’ plaats bij Probo aan de Fortuinweg in Dokkum. Een drietal Friese ondernemingen – Anker Stuy, GLAZZ® Pro en Probo – organiseerde deze eerste bijeenkomst voor verschillende beroepen waar innovatie, kennisverbreding en kennisverdieping centraal stonden op het gebied van verf, glas en digitaal geprint behang.

Schilders van Morgen
De middag van ‘Schilders van Morgen’ bracht schilders, behangers, signmakers en fabrikanten bijeen voor sessies, demo’s en doe-het-zelf workshops. Alle ingrediënten om de kennis te verbreden of juist te verdiepen. Volgens woordvoerder Klaas-Tette Galema van GLAZZ® Pro is het doel van de drie bedrijven de boodschap van de nieuwste innovaties aan de schilders van Noord-Nederland mee geven. “Er vindt een behoorlijke verandering plaats op de markt voor particulieren, met steeds meer raakvlakken tussen diverse sectoren. Vandaag de dag kan je een muur op vele verschillende manieren bekleden: niet alleen een standaard verfje maar juist met duurzaam ontwikkelde verf of een glaspaneel volledig op maat gemaakt. In samenwerking met Probo kunnen we zelfs hele printdesigns voor glas ontwikkelen.” legt Klaas-Tette Galema uit.


Programma
Om 13.30 uur startte het evenement voor de ruim vijftig deelnemers, voornamelijk schilders. Zij volgden na het welkomstwoord een rondleiding door het bedrijf van Probo of volgden verschillende workshops. Na het formele gedeelte bij Probo, de ideale locatie om een dergelijk event te organiseren, was er aan het eind van de middag tijd voor een vrijdagmiddagborrel in Brouwerij Dockum. Voor de deelnemers stond een proeverij van diverse Kâld Kletske speciaalbieren en een lekkere hap klaar.

Probo
Printbedrijf Probo uit Dokkum werd in 2001 opgericht en levert uitsluitend maatwerk aan wederverkopers. Tijdens dit evenement kunnen de deelnemers kennismaken met een serie ‘naadloos behang’ met print van Probo. Er zijn twee soorten: een heavy duty textielbehang en een egaliserend behang. Dit textielbehang kreukt en scheurt niet en met het egaliserende behang worden kleine gaatjes, haarscheuren, maar ook structuurverf, sierpleister, granol, spachtelputz en spack meteen moeiteloos gestopt. Het resultaat is een muur met een unieke print die isolerend, egaliserend en geluidsabsorberend is.

Anker Stuy en GLAZZ® Pro
Het familiebedrijf Anker Stuy (Terwispel) maakt al meerdere generaties bijzondere verfoplossingen voor verschillende ondergronden. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend in verf en alle producten worden met passie gemaakt en met respect voor mens en milieu. Duurzame innovatie zit in de genen van Anker Stuy en zij acteren nationaal en internationaal.

De fabriek van GLAZZ® Pro staat in Franeker en ontwikkelt, produceert en levert complete producten van glas op maat voor de consument en wederverkopers. Steinfort Glas, het moederbedrijf van GLAZZ® Pro, is de fabriek waar het vlakglas wordt bewerkt, dit gebeurt al 100 jaar. GLAZZ® Pro is dus een jonge onderneming met 100 jaar ervaring.

Deel dit bericht: