In en om Sionsberg aan de Birdaarderstraatweg in Dokkum gebeurt van alles op het gebied van zorg. Om al die verhalen een plekje te kunnen geven, heeft online stadskrant in-dokkum.nl de rubriek ‘Rondom Sionsberg’. Hier komt iedere keer een verhaal van Sionsberg aan bod. In deze editie vertelt Esther Bosch over Salon Amarins.

Sinds 2015 is Esther Bosch eigenaresse van Salon Amarins, welke vanaf oktober 2021 gevestigd is in de zijvleugel van de Sionsberg. Esther staat in Dokkum en omgeving bekend om haar permanente make-up en huid verbeterende behandelingen.

Huidverzorging en ondernemen
Esther heeft altijd affiniteit met uiterlijke verzorging gehad en startte haar opleiding nadat ze al aan de Pabo studeerde: “Ook het ondernemerschap interesseerde mij en ik wilde altijd al wel voor mezelf beginnen. Nadat ik ervaring binnen verschillende bedrijven in de beautybranche heb opgedaan, kreeg ik de kans Salon Amarins in Burgum over te nemen. Ik begon met een team van twee schoonheidsspecialistes wat later succesvol uitgebreid werd tot een team van zeven dames. Vroeger dacht ik altijd dat het groot – groter – grootst moest. Nadat ik moeder werd, veranderde die gedachte”, lacht Esther.

Nu doe ik alles zelf
Esther vertelt dat ze het gevoel kreeg dat ze sinds het moederschap altijd moest kiezen. “De combinatie van ouderschap en een groot bedrijf runnen, lukte niet meer op de manier die ik voor ogen had.” Toen het pand in Burgum verkocht werd, besloot Esther te verhuizen richting Dokkum en alleen verder te gaan met haar salon. “Ik heb veel vaste klanten die regelmatig langskomen, dat maakt mijn beroep vooral zo fijn: het persoonlijke contact”, geeft Esther aan. “Je komt letterlijk en figuurlijk heel dichtbij mensen en je kan écht het verschil maken. Bijvoorbeeld in dat stukje huidverbetering, maar ook in de permanente make-up. In dit beroep trek je mensen aan die bij je passen. Ook je klanten, daarvan ben ik overtuigd.”

Permanente make-up en tepelhofreconstructie
Esther is vakkundig geschoold in permanente make-up behandelingen voor de wenkbrauwen en eyeliner aan de gerenommeerde Academie voor Permanente Make-up van Irma Hulscher en Salon Amarins is aangesloten bij de NSGP (Nederlandse Stichting voor Geregistreerde Permanente Make-up Specialisten). “De NSGP is opgericht om de consument te helpen bij het vinden van een gediplomeerde specialist van permanente make-up. Om lid te worden dient een examen op Masterniveau te worden afgelegd. Hiermee kunnen klanten zich ervan verzekeren dat de kennis en de uitvoering van permanente make-up specialisten met dit diploma, van hoogstaand niveau is.”

Esther is gespecialiseerd in tepelhofpigmentaties: “Na een borst(besparende) operatie kan ik met medische pigmentatie een zeer realistisch 3D-resultaat bereiken, door te spelen met licht en schaduw is het niet van echt te onderscheiden. Om een mooi, genuanceerd resultaat te krijgen, worden verschillende naalden voor verschillende effecten en pigmenten gebruikt. Als ‘finishing touch’ tatoeëer ik niet alleen een ronde tepel maar ook vaatjes, vlekjes, structuur en kliertjes voor een bijzonder mooi en echt resultaat.”

Beste van het beste
“Klanten kiezen voor mij omdat ik eerlijk en professioneel ben, en altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering. Daarnaast verkoop ik alleen producten waar ik zelf achter sta. Mijn klanten vertrouwen op mijn kennis en ervaring, ik volg dan ook regelmatig trainingen en masterclasses om op het hoogste niveau te kunnen blijven werken en mijn klanten te geven wat ze verdienen: kwalitatief hoogwaardige behandelingen en producten.”