Deze week brengen twintig groepen van de basisscholen uit Dokkum een bezoek aan het Hellinghûs, welke omgetoverd is tot het Pakjeshuis van Sinterklaas. Daarna is het Pakjeshuis komend weekend voor iedereen toegankelijk.

Pakjeshuisdagen
Organisator Dennis Amerongen van SINT INC. heeft samen met hoofsponsoren Albert Heijn Dokkum en HEMA de handen ineengeslagen: “Na het grote succes van de Pakjesbootdagen van vorig jaar, hebben we nu een heus pakjeshuis in het Hellinghûs, wat Museum Dokkum deze week tot onze beschikking stelt.” Basisscholen van Dokkum werden uitgenodigd om het pakjeshuis te bezoeken en kregen een informatiepakket inclusief lespakket toegestuurd. “We hebben een spannende verhaallijn bedacht waarmee we de bezoekende kinderen en leerkrachten gaan verrassen. Zo dobberen er pieten in bootjes op het water, loopt er een keukenpiet rond en krijgen de kinderen een kijkje achter de schermen bij de pieten in aanloop naar pakjesavond. We willen de kinderen de beste Sinterklaasbeleving ooit geven, waarbij we volop tijd voor ze hebben.” legt bedenker Dennis uit.


SINT INC
Ongeveer zeven jaar geleden begon Dennis met zijn bedrijf SINT INC. Hiermee organiseert hij jaarlijks meerdere Sinterklaasshows voor bedrijven. “We gaan dan op pad met een Sint, twee pieten, een presentator en een geluidsman. We zijn goed op elkaar ingespeeld en kennen de meeste bedrijven al jaren. Als afsluiter van deze heerlijke periode gaan we langs bij bekende Nederlanders die ons inhuren voor hun sinterklaasfeest thuis.” vertelt een enthousiaste Dennis. Als oud-Dokkumer en groot Sinterklaas-fan is hij heel trots op dit tweede Sinterklaas-project in Dokkum: “Dokkum is zo’n mooie stad. Hier zijn de mogelijkheden perfect om een dergelijk Sinterklaasproject voor basisscholen neer te zetten. Ik geef de kinderen graag die toffe Sinterklaas-beleving mee.”.

Pakjeshuis voor iedereen toegankelijk
Aansluitend aan de bezoekjes van de basisschoolleerlingen, is komend weekend op zaterdag 30 november en zondag 1 december het Pakjeshuis voor iedereen te bewonderen. Je kan een kijkje nemen in het Pakjeshuis om te zien en ervaren hoe alle pieten druk bezig zijn om alles in gereedheid te brengen voor pakjesavond. Ook kunnen kinderen hun verlanglijstje/tekening komen kleuren en inleveren bij de Pieten, is Sinterklaas af en toe aanwezig om met de kinderen op de foto te gaan, is er een draaiorgel voor de muzikale gezelligheid en staat er wat lekkers klaar van de keukenpiet.

Pakjeshuisdagen: zaterdag 30 november van 10.00-17.00u en zondag 1 december van 13.00-17.00u in het Hellinghûs, Zuiderbolwerk 79.