Hantumerweg
De voormalige JJ Boumanschool aan de Hantumerweg in Dokkum is inmiddels helemaal gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van 32 zorgappartementen van Talant. Samen met de verkoop van het voormalige AVM-gebouw in dezelfde straat, is er een flinke slag gemaakt in het opknappen van het gebied. Het vervallen pand, dat lange tijd nog in handen was van Kooyenga Vastgoed Projecten, is inmiddels verkocht en ook hier zijn appartementen ingetekend.

In februari 2010 verhuisde de Boumanschool naar de Birdaarderstraatweg. Na jaren van deels leegstand en tijdelijke verhuur is het pand in Dokkum nu gesloopt. Talant verlaat het huidige woongebouw aan de Omloop in Dokkum. De gele flat aan de Omloop is “door een gewijzigde zorgvraag van de bewoners niet meer functioneel voor de doelgroep”, zo laat de gemeente weten. Het pand aan de Hantumerweg is door de gemeente Dongeradeel verkocht aan belegger Eric Kooistra uit Dokkum en ontwikkelaar Erik Zwanenburg van Zwanenburg Projecten BV uit Heerenveen. Kooistra is ook een van de kopers van het voormalige AVM-gebouw.


De voedselbank, die in het pand naast de school was gevestigd blijft op diezelfde locatie gevestigd. De organisatie heeft het gebouw gekocht.

Lees ook:

Ook appartementen in voormalige Boumanschool


Het vervallen pand, dat lange tijd nog in handen was van Romke Kooyenga, is inmiddels verkocht