Onlangs heeft de organisatie van het Dokkumer Grachtzwemmen bekend gemaakt dat het goede doel voor 2019 de Femke Foundation is. Op maandag 17 juni is Gjalt Wijmenga, voorzitter van de Femke Foundation, langs geweest om het een en ander over de stichting te vertellen.

Het Dokkumer Grachtzwemmen is een jaarlijks terugkerend zwemevenement dat georganiseerd wordt door ZPC de Granaet en Lionsclub Dokkum-Bonifatius. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het goed doel: de Femke Foundation.


Vanuit de Femke Foundation kwam meteen enthousiasme. Gjalt Wijmenga, voorzitter van de stichting, legt kort uit wat de stichting doet: ‘De Femke Foundation is een stichting die probeert om zieke kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Het is allemaal in 2005 begonnen met Femke, die ernstig ziek was. De artsen konden de vinger er niet achter krijgen wat Femke had en zagen het somber in. Femke werd meegenomen in een Ferrari en na deze rit kreeg ze weer moed en vechtlust om door te gaan. De wens van Femke was dat andere kinderen ook mee konden maken wat zij mee had gemaakt.