In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. In deze editie nemen we een kijkje bij Dieet Dokkum.

Sinds april heeft Korrie Veenstra haar eigen afslankpraktijk in Dokkum. Hier, in de Sionsberg, begeleidt ze haar cliënten op een verantwoorde manier bij het afvallen volgens het Cambridge Weight Plan.


Ervaringsdeskundige
Als ervaringsdeskundige wil Korrie haar cliënten graag helpen. Korrie is zelf jarenlang bezig geweest met allerlei soorten diëten. Nadat ze in aanraking kwam met een consulente van Cambridge had ze gelijk een goed gevoel: “Er was iemand die naar me luisterde, met me meedacht en voor me klaar stond. Het wekelijkse contact met mijn consulente was precies wat ik nodig had. Ik weet inmiddels dat er bij afslanken meer komt kijken dan het nemen van shakes of gewicht verliezen. Het betreft een leefstijl. Vanuit mijn ervaringen groeide steeds meer het gevoel: dit wil ik ook doen! Mensen helpen hun leefstijl op orde te krijgen, er samen voor gaan. Ik ben erg blij dat ik na mijn opleiding nu een eigen praktijk kan runnen om mensen hierbij te helpen.”

Cambridge methode
Als bedrijf heeft Cambridge al veertig jaar ervaring en nog steeds blijft het zich ontwikkelen en onderzoeken doen. Door middel van een duidelijk en overzichtelijk stappenplan worden maaltijdvervangers steeds verder afgebouwd en vervangen door gezonde voeding, zonder ingewikkelde recepten. Elke cliënt wordt via een vragenformulier, medisch gecheckt door het hoofdkantoor. Op deze manier bieden ze een verantwoorde manier van afslanken aan. Volgens Korrie is het unieke van het Cambridge Weight Plan de een-op-een begeleiding. “Het betreft een uitgebalanceerd dieet met maaltijdvervangers én verantwoorde voeding voor blijvend gewichtsbehoud. De begeleiding door getrainde professionals werkt als een stok achter de deur. Maar ook kunnen we de moeilijkheden waar je tegenaan loopt bespreken. Afvallen is zwaar, je lichaam moet gereset worden. Samen gaan we op zoek naar de juiste balans die bij jou past”, legt Korrie uit. “Mijn begeleiding is gratis zolang je bezig bent met het Cambridge dieet.”

Sionsberg
De praktijk van Korrie zit gevestigd in de Sionsberg, een prachtige plek aan de Birdaarderstraatweg waar van alles gebeurt op het gebied van zorg. “Ik werd benaderd dat er ruimtes vrij waren in de Sionsberg. Hier heb ik en prachtige plek met meerdere ondernemers om mij heen. Ik hoop op deze plek ook nog meer mensen te bereiken en aan te spreken met mijn praktijk. Er zijn heel veel verschillende diëten en bij de een past dit en bij de ander dat. Ik hoop oprecht dat de mensen die af willen vallen bij de juiste methode uitkomen. En dat ik met mijn praktijk heel veel mensen kan helpen én hun wensen uit kan laten komen!”, aldus de enthousiaste Korrie Veenstra.

Kijk voor meer informatie op de profielpagina van Korrie Veenstra: Dieet Dokkum