Sinds maandag 4 februari kunnen heren terecht bij Noordhoek Barbers aan de Breedstraat. In het karakteristieke pand waar voorheen Verrassend Mooi en Booking Dokkum waren gevestigd, stap je nu een vintage kapperszaak en barbier binnen. Kappers Leo de Vries en Hilco Heringa zijn gespecialiseerd in heren; zowel in kapsels als baarden en snorren.

Jong en oud
“We kwamen hier in januari voor het eerst binnen en waren meteen verkocht” vertelt Leo de Vries. Het pandje op de hoek was ‘geknipt’ voor het idee van Leo en Hilco; een herensalon met een klassieke uitstraling, vintage meubels en een ongedwongen sfeer, met Leo en Hilco als vaste gezichten. “Alle heren zijn hier welkom, van piepjong tot heel oud! Ook mannen met lang haar, met baarden en met snorren. Wij knippen, stylen en verzorgen het allemaal”.


Nintendo in de zaak
Midden in de salon staat een koffietafel. “We willen dat iedereen zich hier welkom voelt, het moet een ontmoetingsplek zijn waar je tijdens het wachten je koffie drinkt en tegelijkertijd onderdeel van het geheel bent. Je hoeft hier niet in een hoekje te wachten tot je aan de beurt bent”. Er staat zelfs een Nintendo in de zaak met spelletjes van vroeger, voor de (ouderen) jongeren.

Swetse, Sweare, Knippe, Skeare
Beide mannen hebben brede ervaring in het knippen van heren. Leo heeft in Heerenveen gewerkt en Hilco knipte heren op een Marine fregat en op Curaçao. Beide waren toe aan een nieuwe stap, terug naar hun Fryske roots. “Waarom Dokkum? Hier is beweging, Dokkum bruist en heeft veel toerisme. En we kunnen hier echt nog een regiofunctie vervullen. Daarbij brengen we het Fryske karakter duidelijk naar voren, in ons logo en ook onze zelfbedachte slogan ‘’ Swetse, Sweare, Knippe, Skeare” die te lezen is op de ramen.

Hot towel shave
Noordhoek Barbers complete behandelingen aan waaronder een ‘hot towel shave’. Dit is een traditionele manier van scheren met een open scheermes. Door een voorbehandeling met warme handdoeken krijg je een gladder en verfijnder resultaat. “We nemen gegarandeerd de tijd voor een klant; verzorgen alles het liefst tot in de puntjes. Met behulp van de prominent aanwezige barbiersstoelen en onze uitgebreide behandelingen wordt een bezoek aan ons een beleving”.

Ruime openingstijden
Voor de komende week staan er al een aantal afspraken gepland. Een afspraak is echter niet noodzakelijk; iedereen kan gewoon binnen lopen en als er plaats is wordt je geholpen. Noordhoek Barbers is geopend van maandag tot en met zaterdag , tijdens koopavonden en koopzondag. Meer informatie via 0519-252525.