De belangstelling voor de nieuwe woonwijk aan de Birdaarderstraatweg is enorm. Er is nog slechts een vrije kavel beschikbaar voor Stadsdock. Alle twee-onder-één kapwoningen die door bouwbedrijf Hekstra zullen worden gebouwd, zijn inmiddels onder optie. De verkoop van de woningen ging op 3 juli jongsleden van start. De laatste kavel is 976 vierkante meter groot en staat te koop voor €294.000,-.

Provincie Fryslân
Adema Architecten deelde de eerste ontwerpen van de twee-onder-één-kap woningen in april dit jaar. Tussen de Birdaarderstraatweg en de Dokkumer Ee in Dokkum komen 25 woningen. In februari 2019 werd bekend dat er aan de rand van Dokkum een nieuwbouwplan werd ontworpen. De plek aan de staandemast-route, met wijds uitzicht op landerijen kan op veel belangstelling rekenen. Al in 2013 werd de locatie in het ontwerpbestemmingsplan Dokkum West aangemerkt als locatie voor woningbouw. Aanvankelijk waren er 50 woningen op het terrein gepland, maar door bezwaren vanuit de provincie Fryslân werd dat teruggebracht tot de helft.


Nog geen nieuw plan
Alle bouwkavels in de nieuwste wijk van Dokkum, de Trije Terpen zijn inmiddels verkocht of in optie uitgegeven. Dat bevestigt de gemeente Noardeast-Fryslân na vragen van deze online stadskrant. Achterin de Trije Terpen zijn nog een aantal kavels onbebouwd, maar de afgelopen weken zijn hier meerdere bouwvergunningen voor afgegeven. Met de derde fase van de Trije Terpen werd in 2017 gestart. De gemeente Noardeast-Fryslân heeft voor Dokkum overigens nog geen nieuw plan met bouwkavels liggen, zo bevestigt een woordvoerder. Ondanks de grote druk op de bestaande woningmarkt, liggen die plannen nog niet klaar.