Mevrouw Anneke Hellingwerf-Douma (69) uit Dokkum was donderdag een van de vijf personen die een lintje kreeg uitgereikt van burgemeester Johannes Kramer. Mevrouw Hellingwerf kreeg een onderscheiding voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger op verschillende gebieden. In verband met de coronacrisis verliep de uitreiking van de lintjes dit jaar anders dan gebruikelijk. Normaliter zouden de onderscheidingen op 24 april worden uitgereikt, maar dat werd verschoven. Burgemeester Johannes Kramer had daarom alle gedecoreerden van te voren telefonisch op de hoogte brengen van het feit dat zij een onderscheiding zouden ontvangen.

Hellingwerf was van 1973 tot 2019 actief voor Muziekvereniging Oranje. Zij ondersteunde met name bij bijzondere acties zoals het Anjerfonds, bij hutspotacties en bijvoorbeeld bij het naaien van kostuums onder andere voor het Fjoeren Wetter project. Van 1989 tot 1995 was decorandus secretaresse van Muziekvereniging Oranje. Van 1990 tot 2005 was mevrouw vrijwilliger bij Dongeraheem. Iedere week ging zij met bewoners wandelen. Sinds 1990 al ondersteunt decorandus bij activiteiten die gehouden worden in Dongeraheem. Zo assisteert zij bij het zanguurtje, bij de bingo en maakt zij deel uit van de invalpool voor eenmalige activiteiten. Sinds 1990 is mevrouw Hellingwerf gastvrouw bij revalidatie De Waadwente in Dokkum. Ook is mevrouw Hellingwerf sinds 1990 actief als vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Dokkum. Zo is zij gastvrouw tijdens Open Kerk en bezoekt zij kerkleden en bezorgt ze onder andere het kerkblad.


Naast het lintje voor mevrouw Hellingwerf waren er lintjes voor Hiltje Merkus-van der Wal (86) uit Kollum, Andreas Schelfhout (80) uit Oudwoude, Gerben Teitsma (70) uit Morra en Trienke de Vries –Bakker (72) uit Kollum. Meer over hen is te lezen op NEFnijs.nl.

Foto:  Nanne Nicolai

Klik hier voor meer foto’s.