Maandagmorgen 8 juli om 8 uur gingen leerlingen van het Dockinga College van start met een stevige uitdaging voor het goede doel. De leerlingen van 4VWO bedachten vanaf dat moment 24 uur lang met minimaal tien leerlingen continu tip het water te zijn. Zo suppen ze een etmaal lang rondom de bolwerken van Dokkum.

De leerlingen doen dit overigens niet met zijn tienen, maar hebben een groep van zo’n veertig actieve suppers samengesteld. Zij wisselen elkaar af, zodat het een estafette is die dag én nacht actief is. Ze worden daarin ook begeleid door leerlingen die zelf niet op de sup staan, maar die vanaf de kant wel zorgen voor eten, drinken en andere begeleiding. Als het goed is kan er dinsdag om 8.00 uur weer van het water worden afgestapt en is er een mooi geldbedrag binnengehaald.

Het goede doel
De leerlingen zijn de uitdaging aangegaan voor het goed doel. Een aantal klasgenoten gaan namelijk op reis voor World Servants om mee te helpen aan het opbouwen van een basisschool. World Servants ondersteunt in Ghana partnerorganisatie AG Care Ghana. World Servants helpt hen bij de uitvoering van hun projecten in het minst ontwikkelde deel van Ghana, namelijk in het noorden. Het verbeteren van onderwijs en gezondheidszorg zijn de voornaamste doelen.

Klik hier om direct te doneren