Het Dokkumer biermerk Kâld Kletske is in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Dutch Beer Challenge. Professionele biersommeliers beoordeelden de Kâld Kletske Jiertiid met de zilveren award en is daarmee één van Nederlands beste Saison speciaalbieren.

Dutch Beer Challenge
De Dutch Beer Challenge is een wedstrijd waar nederlandse brouwers hun producten aanbieden ter beoordeling en verkrijging van een kwaliteitslabel. De Dutch Beer Challenge is daarmee een gids voor consumenten die op zoek zijn naar kwalitatieve en lekkere bieren. Saison bier is van oudsher een seizoensbier dat speciaal werd gebrouwen voor seizoensarbeiders. Zij mochten samen maximaal 5 liter Saison bier drinken als toevoeging op het loon.


Kâld Kletske Jiertiid speciaal bier
Kâld Kletske Jiertiid wordt, net als de andere Kâld Kletskes én het nieuwe merk Dutch IPA, gebrouwen in Brouwerij Dockum aan de Hogedijken. Het is een verfrissend en lichtkruidig Saison Bier met tonen van citrusfruit. Volgens bierbrouwer Tim Cuperus is het bier een perfecte dorstlesser: “Vanwege zijn droge afdronk met gistig karakter en volle schuimkraag. Het is kwaliteitsbier, toegankelijk voor velen én bijzonder voor de liefhebber, wat ze hier bij Kâld Kletske “Gewoan spesjaal bier” noemen”.