2016aanbiedendokkummagazine1
Dinsdagmorgen ontving Jacques d’Ancona het eerste exemplaar van Dokkum Magazine 2016 uit handen van de redactie. Het magazine is namelijk niet alleen bestemd voor toeristen die Dokkum en omstreken bezoeken, maar ook voor de inwoners uit de wijde regio die in de regiostad winkelen, werken en wonen. Omdat ook steeds meer Groningers Dokkum weten te vinden, koos de redactie het dak van het VVV in Groningen voor de overhandiging van het eerste exemplaar.

Daar moet ik heen!
Jacques d’Ancona is geen onbekende in Fryslân. “Friezen hebben soms wat een hekel aan Groningen, maar andersom brengen we altijd graag een bezoek aan jullie”, sprak d’Ancona tijdens de presentatie. Als coach van scheidsrechters komt hij regelmatig in Friesland. “Ik zou zaterdag naar Be Quick in Dokkum”, maar dat ging op het laatste moment niet door. Jacques d’Ancona (78) woont zelf in Paterswolde en is vol lof over Friesland en Dokkum in het bijzonder: “Dokkum is een karakteristieke stad met veel schoonheid in gebouwen. Wat mij betreft de mooiste stad van Friesland. En de Admiraliteitsdagen? Daar moet ik heen!”

Dokkum Magazine
Dokkum Magazine bevat actuele toeristische informatie, verhalen over Dokkum en de regio, bekende en minder bekende Dokkumers en nog veel meer. Het blad wordt daarom verspreid via winkels, restaurants, hotels, B&B’s, jachthavens en campings in een grote regio in de lijn Holwerd-Leeuwarden-Drachten-Groningen. En na de presentatie liet de redactie natuurlijk direct een aantal dozen bij het Groninger VVV en op de weekmarkt achter. Het gratis magazine is hieronder ook te lezen: