In de voorjaarsvakantie staan Museum ’t Fiskershúske in Moddergat en Museum Dokkum in het teken van de jaarlijkse activiteitenweek ‘Help pake & beppe de vakantie door’. Van 19 tot en met 23 februari hebben kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang tot de musea. Het thema van dit jaar is ‘Vertel verder’.

Museum Dokkum
In Museum Dokkum kunnen kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten die museumschildpad Sjors heeft georganiseerd. Er zijn leuke spelletjes te spelen en je kunt een tekening of raadsel oplossen. De echte speurneus doet de speurtocht. Ook is er een leuke ‘11-stegentocht’ door de binnenstad van Dokkum te doen, die begint bij de balie van het museum. In het museum worden ontzettend veel verhalen vertelt. Sommige van die verhalen zijn vastgelegd op een merklap, door op een lap stof met plaatjes en symbolen een verhaal te borduren. Dit kun je op woensdag en vrijdag ook zelf doen! Kom langs tussen 11 en 15.30 uur.

Vertel verder
Het thema van dit jaar voor ‘Help pake & beppe de vakantie door’ is ‘Vertel verder’. In de musea zijn zo veel verhalen te vertellen dat we daar dit jaar extra aandacht aan besteden.

Meer informatie en de openingstijden zijn te vinden op de website van de musea: www.museumdokkum.nl en www.museummoddergat.nl.