Het watersportbedrijf aan de Dokkumer Ee, ‘Groeneveld Watersport’, breidt behoorlijk uit. Door uitbreiding van de loods en de werkplaats kunnen hier steeds meer luxe en comfortabele sloepen naar toe worden gehaald. Door deze extra ruimte liggen meer boten in de loods voor de verkoop, het onderhoud en de winterstalling. Ruimte die zeer wenselijk was tijdens en na de drukke zomerperiode voor het watersportbedrijf.

Grotere loods
Eigenaar Chris Groeneveld is al ruim twee jaar met zijn full-service watersportbedrijf gevestigd in een grote loods aan de Dokkumer Ee, tussen de Altenabrug en de Eebrug. Na twee jaar is het tijd voor uitbreiding en krijgt Groeneveld de beschikking over de volledige loods. “We hebben nu bijna twee keer zo veel ruimte voor de opslag van onze boten. Hiermee kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn tijdens de aanschaf van een nieuwe boot en de winterstalling van de boten”, legt Chris Groeneveld uit. Naast meer ruimte voor boten in de verkoop is er ook een werkplaats ingericht voor het onderhoud aan boten en voor de opbouw van boten. “Met deze extra ruimte kunnen we weer een stap maken met ons bedrijf.”


Volledige opbouw van boten
Sinds dit jaar wordt de opbouw van de boten volledig zelf uitgevoerd door watersportcentrum. Boten komen casco binnen in de loods en Groeneveld Watersport voorziet de boten van alle accessoires conform de wensen van de klant. “Boten komen hier binnen zonder kussens, motor, stuur, gashendel enzovoort. De klant kan tegenwoordig alles zelf kiezen en bepalen. Afhankelijk van de wensen van de klant zijn we voor een basis boot gemiddeld een dag bezig met het stuurhuis, het doortrekken van kabels, het aansluiten van de motor of bijvoorbeeld verlichting en muziekboxen. De afgelopen periode hebben we dan ook stevig geïnvesteerd in goed gereedschap” legt Chris Groeneveld uit, die een hele drukke zomer achter de rug heeft.

Corona en de watersport
“De grachten van Dokkum waren gezellig druk, afgelopen zomer. En daar waren ook boten van ons bij. We hebben een goede zomer gehad en meer dan tachtig boten verkocht. Veel mensen gingen vanwege het coronavirus niet op vakantie maar kochten van het vakantiegeld een boot. De vraag naar nieuwe en tweedehands boten bleef komen, maar de fabriek kon én de vraag niet aan en moest dicht vanwege corona. Soms moest ik wel drie maanden wachten, terwijl normaalgesproken de levertijd twee weken is. Deze nieuwe watersporters kwamen uit het hele land. Gelukkig ook uit de omgeving van Dokkum, wat weer mooi is voor de winteropslag. Die extra loods ruimte komt dus precies op tijd, wanneer half oktober de meeste boten het water weer uitgaan”, vertelt Chris Groeneveld.

Genieten vanaf het water
Groeneveld Watersport is gelegen op loopafstand van het centrum van Dokkum, een perfecte locatie aan het water vlakbij het historische centrum. Chris Groeneveld heeft een passie voor watersport en klantcontact en helpt zijn klanten graag van begin tot eind bij de aanschaf van een nieuwe boot. Ook voor de verkoop, bemiddeling, transport of het onderhoud van boten is Groeneveld Watersport het full-service watersportcentrum van Dokkum. “Eigenlijk hoeven mijn klanten alleen nog maar zelf te varen, de rest regelen wij!”, aldus de enthousiaste Chris Groeneveld.