Vrijdagmiddag werd voor de Prins-fabriek in Dokkum het nieuwe seizoen van de stichting Elkenien Grien geopend. Voorzitter Lieke Zuidema sprak de vaste kern van vrijwilligers toe en besprak de doelen van de stichting. “We moeten vooral niet opgeven, we gaan er weer helemaal voor!”, sprak ze. Bert Barten presenteerde het zeven stappenplan van de stichting, dat nog meer structuur in de werkzaamheden biedt. Joke Groen schreef voor de opening een speciaal ‘Elkenien Grien’ lied.

Ook digitaal advies
Door het coronavirus was het niet langer verantwoord om het werk vanuit het café voort te zetten. Ook de geplande bijeenkomst in het café gingen niet door. Het bleef wel mogelijk om digitaal advies te krijgen over bijvoorbeeld de duurzame verbouwing van een woning, het aanschaffen van zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Deze mogelijkheid blijkt in trek en de stichting blijft ook op deze wijze adviezen geven. Het kan gaan om telefonisch advies, te krijgen via: 0610456049 of via de website www.elkeniengrien.nl.


Op afspraak
Vanaf september is het energiecafé elke zaterdag- en woensdagmiddag van 13 tot 16.30 uur ook weer op afspraak open en kunnen woningbezitters met vragen over energiebesparing, isolatie, zonnepanelen en tal van andere zaken terecht. Elkenien Grien heeft inmiddels een onafhankelijk adviesteam gevormd om alle vragen over energiebesparing en CO2-neutraal wonen te beantwoorden. Een afspraak maken kan per telefoon 0610456049 of per e-mail: info@elkeniengrien.nl. Vanzelfsprekend worden in het café ook de richtlijnen van het RIVM gehanteerd.