Elfstedenfietsers
Pinkstermaandag werd er in Dokkum weer gestempeld door ongeveer 15.000 deelnemers van de Fietselfstedentocht. Al meer dan 100 jaar fietsen de deelnemers de Fietselfstedentocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Deelnemers starten ’s morgens tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward. In Dokkum hebben de deelnemers er ongeveer een derde van de totale route opzitten.

Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn. In Dokkum werd tussen 7.00 en 13.00 uur gestempeld op de Helling en dat zorgde voor veel drukte en gezelligheid. Er was gezorgd voor sfeervolle muzikale ondersteuning, koffie en appelgebak en er stonden springkussens voor de kinderen, de terrasjes waren goed gevuld en langs de kant stond veel publiek.


Pinkstermaandagmiddag tussen 12.45 en 16.30 uur is de stempelpost op industrieterrein Betterwird geopend voor de Elfstedentocht voor motoren, trikes, auto’s en Solex-rijders.