Dinsdagochtend 3 september zijn aan de Tichelwei in Dokkum de eerste palen de grond in geslagen van het nieuwe, duurzame recreatiepark van Schreiershoek dat rond april/mei 2020 moet worden opgeleverd. Het nieuw te openen park is volgens Maarten Mewe, eigenaar van Schreiershoek, een mooie aanwinst op het gebied van duurzame recreatie en hij ziet dit als een positieve stimulans voor de stad Dokkum.

Het aan het Dokkumer Grootdiep gelegen park, wordt circa 2 hectare groot voor zeven recreatiewoningen en vier Tiny Houses. Het nieuwe parkgedeelte zal beschikken over een eigen receptie en diverse speelvoorzieningen voor kinderen. De nieuwe woningen worden helemaal energieneutraal, door het gebruik van zonnepanelen en andere maatregelen. De Tiny Houses zijn bestemd voor de verhuur, maar kunnen ook bij een makelaar worden aangekocht. Er mag niet permanent in gewoond worden, dit mag maximaal 6 maanden aaneengesloten per jaar.


In 2017 werd de naastgelegen grond van een kleine hectare door Schreiershoek Recreatie aangekocht en werd gestart met het maken van plannen. De gemeente Dongeradeel was vanaf dat moment ook enthousiast en verleende volop medewerking aan de plannen.