In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Pieter Holvast.

Wie ben je en hoe oud ben je?
Pieter Holvast, 35 jaar.


Wat doe je?
Ik werk als osteopaat (praktijk OsteoVitaal).

Wat heb je met Dokkum?

Ik ben in Dokkum geboren en opgegroeid. Na een uitstapje naar Groningen ben ik weer terug gekeerd in deze prachtige elfstedenstad.

Het mooiste plekje van Dokkum is:

Het bruggetje bij de Turfmarkt met uitzicht op het keerpunt en de Zijl.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?

Ik zou het zo niet weten. Ik vind dat er de laatste jaren veel is opgeknapt in Dokkum.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… verbeterd en toegankelijker geworden door bijvoorbeeld het invoeren van de blauwe zone bij de Achtzaligheden en gratis parkeren buiten de bolwerken.
Dokkum is over tien jaar… nog steeds een aantrekkelijke stad om te wonen en werken en nog meer geliefd en bezocht door toeristen.
De nieuwe markt… is mooi geworden en geeft een ‘parks’ gevoel in de stad.

Tien vragen, speciaal voor jou:

Waar ben je opgegroeid?
In Dokkum.

Wat is je achtergrond?
Ik heb in Dokkum op de basis- en middelbare school gezeten. Daarna ben ik naar Groningen gegaan om de opleiding fysiotherapie te doen. Na een tijd gewerkt te hebben als fysiotherapeut ben ik gestart met de opleiding osteopathie in Gent. Na het afronden van deze opleiding ben ik volledig aan het werk gegaan als osteopaat en volg nog steeds diverse bij- en nascholingen in dit vakgebied.

Waarom heb je je gevestigd in Dokkum?
Omdat ik Dokkum een erg mooie en fijne plek vind om te wonen. Verder waren er in het noorden nog weinig osteopaten, dus een prima plek om een praktijk te openen.

Raak jij ooit uitgeleerd?
Nee, ik vind het erg leuk om nieuwe dingen te leren en me verder te ontwikkelen.

Wat fascineert jou aan de puzzel na de diagnose?
Wat mij betreft zou je de vraag beter andersom kunnen stellen 😉 Na het zo totaal mogelijk onderzoeken van het bewegingsapparaat, orgaansysteem en zenuwstelsel, komen tot een diagnose. Daarbij achterhalen wat de oorzaak is van het ontstaan van klachten en deze verhelpen, fascineert me. Ik heb daarom bewust gekozen voor osteopathie. Meer informatie over osteopathie is te vinden op de website osteovitaal.nl.

Heb je een missie?
Het zo effectief mogelijk helpen van mensen, het liefst in een setting waarbij verschillende disciplines elkaar ondersteunen en aanvullen. Het beter samenwerken tussen reguliere en complementaire zorg waarbij de patiënt/klant centraal staat. Werken aan gezondheid en vitaliteit.

Wat geeft jou voldoening?
Iets voor een ander kunnen betekenen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Genieten van onze zoon, afspreken met vrienden, studeren en wandelen met de hond.

Wat is je lievelingseten?
Ik vind vis erg lekker.

Heb je een droom?
Gelukkig en gezond blijven en de wereld nog wat meer verkennen.

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Hoewel ik me realiseer dat we steeds meer leven in een digitale wereld, kies ik toch voor nieuws uit de krant.
In de auto of op de fiets? Op de fiets.
Online shoppen of de stad in? De stad in.

Om af te sluiten:
Heb je nog suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien? Douwe de Groot van Rentmeester Financieel Advies.