In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Fenna Hellinga.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Fenna, ik ben getrouwd, ik heb twee kinderen waar ik hartstikke trots op kan zijn en ik ben filiaalmanager van 10Store Dokkum. Daarnaast ben ik ook lid van de Activiteitencommissie van de Ondernemersvereniging Dokkum.

Wat heb je met Dokkum?
Ik ben in Dokkum geboren en getogen. Ik woon al (bijna) mijn hele leven in Dokkum. Dat zegt genoeg!

Het mooiste plekje van Dokkum is?
Vooral de oude, karakteristieke binnenstad met haar bolwerken vind ik prachtig. Er zijn zoveel mooie plekjes in en rondom de bolwerken; het is veel te moeilijk om er maar eentje te kiezen.

Welk plekje in Dokkum zou jij veranderen om de stad mooier te maken?
De aanloop vanaf de Hantumerweg naar het oude busstation, dat vind ik niet een heel representatief aangezicht voor Dokkum. Vooral voor toeristen die via die kant van de Centrale As Dokkum inrijden, nodigt dat niet uit om de binnenstad te ontdekken.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… voor mij geen probleem omdat ik meestal op de fiets naar de stad ga, maar ik hoor via mijn klanten wel eens andere geluiden…

Dokkum is over tien jaar… nog steeds een gezellige toeristenstad! En ik hoop ook dat Dokkum voor de Dokkumers zelf en dorpen uit de buurt nog steeds een goede regiofunctie mag blijven houden.

De nieuwe markt is… ’s avonds met haar verlichting hartstikke mooi. Toch wel enigszins jammer dat er niet meer zo veel evenementen plaatsvinden.

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:

Hoe gaat het met je?
Het gaat goed! Lekker druk in de winkel en veel toeristen in de stad, helemaal top.

Vertel eens iets over je werk.
Ik werk sinds 2014 als filiaalmanager bij 10Store. We zijn kleinschalig bedrijf met zes filialen in Noord-Nederland dat dames- en herenkleding verkoopt. Ik run de toko hier in Dokkum met heel veel plezier. Ik heb veel vrijheid en inspraak. Samen met mijn gezellige en leuke team maken we er elke dag weer een feestje van op de Grote Breedstraat.

Waarom ben je begonnen in de detailhandel? Hoe is dit op je pad terechtgekomen?
Ik heb de MDS gevolgd, de Middelbare Detailhandel School, maar eigenlijk begon de liefde voor het vak al veel eerder. Mijn ouders waren namelijk bedrijfsleiders bij de Scapino in Dokkum. Ik hielp hen vroeger vaak en daardoor kreeg ik steeds meer affiniteit met de detailhandel. Daarom ben ik toen begonnen met de MDS. En sindsdien is die affiniteit met het vak nooit meer verdwenen.

Hoe ziet een dag bij de 10Store er voor jou uit?
Ik richt me natuurlijk voornamelijk op de verkoop. We hebben een redelijk grote winkel, dus kleding uitpakken, inhangen en op de juiste manier presenteren staat vaak op het programma. Naast al die werkzaamheden doe ik nog een aantal administratieve dingen voor het bedrijf. En ik beheer de social media en maak de nieuwsbrieven. Het bestellen van nieuwe collectie doe ik ten slotte ook nog. Dat is handmatig werk, dus daar zit behoorlijk wat tijd in.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Heel veel vind ik leuk. De verkoop en het contact met klanten, maar ook het stylen van je winkel. Je hebt ieder seizoen een andere kleding, dus er iets altijd weer wat nieuws om handen in deze branche. Iedere zomer en winter hang je weer nieuwe collectie in je rekken.

Hoe ziet de toekomst van 10Store er voor jou uit?
Ik ga iedere dag vrolijk en gedreven op de fiets naar mijn werk. Ik hoop dat ik dat over 10 jaar nog steeds met zoveel passie en plezier mijn werk mag doen. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin.

Je zit ook in de Activiteitencommissie van de OVD. Wat houdt dat in?
Eén keer in de maand vergaderen wij met de “leukste commissie die er bestaat”, zoals we onszelf noemen ;). De commissie maakt onderdeel uit van de Ondernemersvereniging Dokkum. Wij kijken als commissie naar de activiteiten die er ieder kalenderjaar in Dokkum worden georganiseerd en besluiten daarover. We regelen de activiteiten niet zelf, maar vergaderen meer over het totaalplaatje: het aantal activiteiten, de aanvragen, de kosten en de ondersteuning. Door ons wordt dus in feite de goedkeuring verleend.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik houd van wandelen, terrasjes pakken, goed eten en genieten van een wijntje op de bank, lekker Netflixen… Heerlijk!

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? 50/50, ik lees de krant én het nieuws online.

In de auto of op de fiets? Lekker op de fiets.

Online shoppen of de stad in? De stad in, zeker weten!

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Monique Lourens van Silk & Design zou ik leuk vinden om terug te zien!