Vanuit Dokkum is het heel gemakkelijk om een parachutesprong te maken vanaf vliegveld Ameland. Vliegveld Ameland is vanuit Dokkum gemakkelijk bereikbaar en ook zonder overnachting op Ameland te organiseren. Je neemt de boot vanaf Holwerd, zo’n twaalf kilometer van Dokkum. Parachutespringen op vliegveld Ameland is er voor iedereen vanaf zes jaar oud. Een medische verklaring is niet nodig, al wordt van jonge kinderen verwacht dat ze een verklaring van goedkeuring van de ouders of verzorgers overleggen. Er geldt een maximumgewicht van honderd kilogram. Tijdens een sprong wordt iedereen bijgestaan door de professionele en ook gezellige instructeurs van het paracentrum.

Parachutespringen
Het is het gevoel van ultieme vrijheid als je in de lucht hoog boven de aardoppervlakte zweeft. De adrenaline die door je lijf giert, terwijl je ondertussen een vrije val maakt. Met parachutespringen vanaf vliegveld Ameland kun je dit ultieme gevoel beleven! Als enige in Nederland beschikt parachutespringen.nl over een Europese Part-SPO erkenning waarmee het bedrijf voldoet aan de strengste eisen ten aanzien van training van ons personeel, procedures, verzekeringen en onderhoud aan onze vliegtuigen. Bij aankomst op het parachutistencentrum wissel je je ticket in waarna je een uitgebreide uitleg krijgt over wat je gaat doen en hoe alles werkt. Wanneer de deur van het vliegtuig opengaat en je de afsprong maakt, val je samen met de instructeur naar beneden. Dat gebeurt met een snelheid van wel 200 kilometer per uur. Die vrije val duurt ongeveer 30 seconden voordat het parachutescherm open gaat. Je begrijpt dat dit een unieke belevenis is die je niet snel zult vergeten.


De tandemsprong
Je stapt samen met je tandeminstructeur in het vliegtuig waarna je naar een hoogte van 9.000 ft (ongeveer 3 km) gebracht wordt. Terwijl je onderweg bent naar boven heb je zicht op een verbluffend mooi panorama van Nederland onder je door. De adembenemende Waddenzee en met een beetje geluk kun je ook Dokkum zien liggen. Je zit vast aan een van de tandeminstructeurs en deze instructeur heeft een parachute om die groot genoeg is om met gemak twee mensen te dragen. Nadat je uit het vliegtuig bent gesprongen zal de parachute na een vrije val uit de rugzak komen en openklappen. De tandeminstructeur voert alle handelingen uit. Je kunt dus rustig om je heen kijken en genieten van zo’n tandemsprong.

Vliegveld Ameland
Het meest Noordelijke vliegveld is gelegen op Ameland in Ballum. U kunt het vliegveld bereiken per auto maar natuurlijk ook op de fiets. Geen saaie fietstocht, maar een leuke afwisselende route over het fietspad door de duinen. Zo fietst u door het bos, komt u langs een uitkijkpunt vanwaar zowel de Noord- als de Waddenzee te zien zijn en ook de vogelkijkhut is leuk om te bezoeken. Vliegveld Ameland is een prachtige locatie vanaf waar je met parachutespringen.nl kunt valschermspringen. Zo’n parachutesprong maak je niet alleen, maar met een ervaren instructeur. Door deze tandemsprong of duosprong maak je op een enerverende en veilige manier kennis met het parachutespringen.

Reserveren
Je kunt hier het parachutespringen vanaf vliegveld Ameland direct boeken.