DOKKUM – Alle leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen waren dinsdag 14 januari welkom om sfeer te komen proeven bij het voortgezet onderwijs op het Dockinga College in Dokkum.

 

De drukbezochte Doemiddag startte met een hartelijk ontvangst in de kantine van de school waarna de nieuwsgierige basisschoolleerlingen vier workshops van verschillende vakken volgden. Door middel van proefjes, spelletjes en talrijke andere activiteiten maakten de leerlingen kennis met elkaar, de docenten en het onderwijs op het Dockinga College.


Doedag Dockinga College Dokkum

Zo werden bij biologie verschillende soorten tanden en schedels bestudeerd, bij scheikunde maakten de leerlingen zelf tandpasta en bij techniek konden ze aan de slag met het bouwen van een eigen puzzel. Enthousiaste leerlingen uit hogere klassen zorgden ervoor dat alles gesmeerd verliep.

Doedag Dockinga College Dokkum

Ouders, meesters en juffen werden onder het genot van een kopje koffie bijgepraat over DCQuest, het nieuwe onderwijsconcept dat sinds dit schooljaar wordt aangeboden in klas 1. DCQuest daagt nieuwsgierige leerlingen uit om vakoverstijgend en onderzoekend te leren. Belangstellenden zijn van harte welkom op de ouderavond van DCQuest op donderdag 6 februari om 19:30 uur. Op donderdag 30 januari volgt de Open Dag van 18:30 uur tot 21:00 uur op de locatie havo/vwo.