Dinsdag 30 januari is de Fonteinkerk in Dokkum te koop gesteld. De inhoud van de kerk mag ook weg, de spullen worden op zaterdag drie februari verkocht. Vorig jaar september hield de kerk haar laatste dienst. De regiegroep heeft samen met Hoekstra Bedrijfsmakelaars een tijdpad voor het verkoopproces van de Fontein vastgesteld. Geïnteresseerden kunnen via de makelaar de Fonteinkerk bekijken tijdens een tweetal (besloten) kijkdagen. Hierna kunnen de gegadigden een bieding voorbereiden en deze bieding uiterlijk op 28 maart, via de notaris uitbrengen.

Fonteinkerk niet per se verkocht aan de hoogste bieder
Wanneer de biedingen zijn ontvangen, zullen deze worden beoordeeld door de kerkenraad, zij beslissen over de gunning. De kerkenraad geeft aan dat het hoogste bod niet alleen leidend zal zijn voor de verkoop van de kerk. Enkele weken na de gunning zal de Fontein daadwerkelijk worden overgedragen aan de koper.

Verkoopdag inventaris van de Fonteinkerk
Niet alleen de kerk wordt verkocht maar ook diverse spullen van de kerk zijn te koop gesteld. De verkoopdag is op zaterdag 3 februari van 10.00 tot 17.00 uur. Er worden enkele metalen kasten, keukengerei, bijbels en ‘Sjongend Op Wei’-bundels verkocht. Ook kan men de oude stoelen en tafels van de Grote Kerk aanschaffen die in de Fonteinkerk zijn opgeslagen.