Woensdag 8 januari organiseert dr. Sebiha Unal, eigenaresse van Autisme Expertise Centrum & Academy Sebiha Unal (AASU), een cursus over autisme en positieve psychologie vanuit de Positive Mind Methodiek (PMM) voor naasten en mensen met autisme. Tijdens deze interactieve cursusdag, die plaatsvindt in Medisch Centrum Sionsberg, wordt uitleg gegeven en handvaten aangereikt over hoe om te gaan met autisme en de positieve denkwijze toe te passen.

Autisme Expertise Centrum & Academie Sebiha Unal
Afgelopen voorjaar opende dr. Sebiha Unal het eerste Autisme Expertise Centrum van Fryslân, in Medisch Centrum Sionsberg. Het Autisme Expertise Centrum (AECSU) biedt via positieve psychologie hulpverlening aan mensen met autisme. Dr. Sebiha Unal ontwikkelde de Positive Mind Methodiek (PMM): “We werken vanuit de positieve psychologie met de nadruk op talenten en interesses. Met het stellen van open vragen en niet in hokjes plaatsen gaan we te werk. We beredeneren niet vanuit de algemene kenmerken en negatieve benadering die vaak bij autisme komt kijken.” aldus dr. Sebiha Unal.


SKJ-geaccrediteerde cursussen en opleidingen
Het Autisme Expertise Centrumheeft naast een centrum waar mensen met autisme behandelden begeleid worden, ook een academie waar de opleiding tot Positive Mind Autism Coach (PMAC) en cursussen aangeboden worden met verschillende onderwerpen met betrekking tot autisme en positieve psychologie. De cursussen en opleidingen van dr. Sebiha Unal zijn SKJ-geaccrediteerd (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd is het beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland) waarmee punten verkrijgbaar zijn voor de registratie van jeugd- en gezinsprofessional. Per module kunnen negen punten, met een totaal van 81 punten, behaald worden voor deskundigheidsbevordering die bijdraagt aan het actueel houden van de vakkennis.

Cursusdag voor naasten
Tijdens de cursusdag voor naasten van mensen met autisme, worden door dr. Sebiha Unal verschillende aspecten behandeld op het gebied van autisme en de positieve benadering op autisme. Daarnaast krijgen deze naasten de juiste handvaten toegereikt en leren ze de positieve denkwijze toe te passen. “We leren de cursisten wat autisme is en hoe je er mee om gaat. Dat zal aan de hand van het uitwisselen van ervaringen en filmpjes met praktijkvoorbeelden gaan, we gaan samen praten en samen tot oplossingen komen.” legt dr. Sebiha Unal uit die tevens de psycho-eductaie werkboeken “Mijn autisme & talenten” of “Een positieve kijk op autisme” zal meegeven aan de cursisten.

Voor uw aanmelding, meer informatie of vragen over deze cursusdag op 8 januari van 10.00-16.00 uur, kunt u een e-mail sturen naar: info@autismexpertisecenter.com of kijk op de website: www.autismexpertisecenter.com