Donderdagochtend 7 november kregen de leerlingen van groep 8 van CBS De Hoeksteen de kans om te ontbijten met burgemeester Apotheker. Het ontbijt vond plaats in de trouwzaal van het stadhuis, die voor één keer werd omgetoverd tot eetzaal. Het burgemeestersontbijt werd georganiseerd in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt, die dit jaar alweer voor de zeventiende keer plaatsvond.

Stichting Het Vergeten Kind
De leerlingen van groep 8 verzorgden zelf het ontbijt, in ruil voor een donatie van de gemeente aan ‘Het Vergeten Kind’. Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar was dat Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare, verwaarloosde of mishandelde kinderen in Nederland. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. 


Nationaal Schoolontbijt
Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar in november maken zij één week lang van ontbijten een feestje, voor basisschoolkinderen in het hele land. Dit jaar deden er 2.750 scholen mee en meer dan een half miljoen kinderen. In de nationale ontbijtweek leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat ze ‘s ochtends het beste kunnen eten.