Johannes Kramer
Archieffoto januari 2020

Burgemeester Johannes Kramer heeft een woonhuis gevonden in Dokkum. Dat bevestigde hij woensdag tegenover in-dokkum.nl. “Er is inmiddels getekend”, liet Kramer weten. Kramer woont nu nog met zijn gezin in Sibrandabuorren. Samen met zijn vrouw en vier kinderen komt hij in woonwijk de Trije Terpen in Dokkum te wonen.


In de Gemeentewet is bepaald dat de burgemeester woonachtig moet zijn in de gemeente. Dat is niet vanaf het moment van benoeming te realiseren en daarom kan de gemeenteraad eenmalig ontheffing verlenen van het woonplaatsvereiste. Die ontheffing had Kramer ook. Aanvullend kan de commissaris van de Koning eventueel ook nog twee twee maal een jaar ontheffing verlenen. Uiterlijk drie jaar na benoeming moet de burgemeester dus volgens de Gemeentewet in de gemeente wonen.

Maandagmorgen 6 januari vond de intocht en aansluitend de installatie van burgemeester Johannes Kramer van de gemeente Noardeast-Fryslân plaats. Hij werd door de Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok, beëdigd als eerste door de Kroon benoemde burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân. In Dokkum Magazine 2021, dat vanaf volgende week verkrijgbaar is, is een uitgebreid interview met de burgemeester te lezen.