Dinsdagavond 17 september vond bij het Tolhuispark in Dokkum de benefietwedstrijd tussen csv Be Quick Dokkum – sc Cambuur Leeuwarden plaats. Met de wedstrijd werd geld opgehaald voor de wederopbouw van het clubhuis van de Dokkumer club, nadat er brand was in 2018. De competitie werd gefloten door niemand minder dan de Nederlandse top-scheidsrechter Björn Kuipers. Samen met zijn vaste assistent Erwin Zeinstra en de Dokkumer Jermaine Lapar vormde Kuipers het arbitrale trio.

Sponsorprogramma vooraf
Voorafgaand aan de wedstrijd vond er een speciaal sponsorprogramma plaats. Dit startte in Theater Sense, waar Björn Kuipers een inspirerende lezing gaf over zijn leven en carrière. Daarna volgde er in Brouwerij Dockum een mini-veiling en er werd afgesloten met een gezamenlijk diner. Alle sponsoren van Be Quick Dokkum werden hiervoor uitgenodigd. Ook bedrijven die nog geen sponsor waren, maar mogelijk wel geïnteresseerd zijn, konden voor dit evenement een kaart kopen.


Wedstrijd
Even voor half acht stroomde het Tolhuispark langzaam vol met toeschouwers, die de benefietwedstrijd kwamen aanschouwen. Er was veel publiek, jong en oud kwam op het bijzondere spektakel af en verzamelde zich op de tribune of elders. Gedurende de wedstrijd was er veel actie op en rondom het veld. De opkomst van beide teams in blauw-gele tenues was indrukwekkend, met muziek en blauw-gele rook en ook de jongste spelers van Be Quick mochten even mee het veld op met de spelers van het eerste. Na de eerste helft, toen het 0-3 voor Cambuur was, was er een pauzeprogramma en kon er in het clubhuis even opgewarmd worden. Uiteindelijk werd het 0-8 voor de jongens van Cambuur en floot Kuipers de wedstrijd af onder luid applaus van het publiek. Na afloop vonden er interviews plaats met beide trainers en was er een afterparty in de vernieuwde kantine.

Afsluiting benefietavond
De benefietavond ging na de wedstrijd nog even door in het vernieuwde clubhuis van Be Quick. Daar was, na afloop van de wedstrijd een grote verloting waarbij prachtige prijzen waren te winnen gesponsord door verschillende bedrijven uit Dokkum, waaronder: voetballen, een high tea, een reischeque van 250 euro, een stofzuiger, winkelkar vol boodschappen en vele andere prijzen. De dames Hellinga en Boomsma voerden hierbij het woord en fleurden de loterij op met de nodige humor. Er kan terug worden gekeken op een geslaagde en spectaculaire avond en een sportieve wedstrijd.