Twee november was de landelijke open dag in de sieraden- en horlogebranche. Juwelier Piersma organiseerde hiervoor verschillende activiteiten voor kinderen, waaronder een ontwerp wedstrijd. Alida Swart en Sijmen v.d. Kolk wonnen met de ontwerpwedstrijd een eigen FLIK FLAK horloge.

Beleef het Sieraad
‘Beleef Het Sieraad’ is de open dag in de sieraden- en horlogebranche. Op deze dag openen alle deelnemers de deuren en laten hun mooie ambacht zien door middel van verschillende activiteiten, zoals workshops en demonstraties. De vijfde editie vond plaats op zaterdag 2 november, juwelier Piersma aan de Hoogstraat deed dit jaar voor het eerst mee. Zij organiseerden verschillende activiteiten voor kinderen.


Klanten van de toekomst
Volgens Wytse Piersma wordt het juweliersvak vaak gezien als stoffig en ouderwets, waar geen of weinig ruimte is voor activiteiten en al helemaal geen activiteiten voor kinderen. “Dus hoe leuk is het om juist deze doelgroep kennis te laten maken met ‘de juwelier’?” stelt Wytse Piersma. En dus organiseerde de juwelier activiteiten voor de toekomstige klanten en jongste doelgroep. Kinderen van drie tot twaalf jaar werden via social media uitgenodigd voor de ontwerpwedstrijd ‘ontwerp je eigen horloge’ en het maken van een zilveren hanger met daarin een letter.
Winnaars
Uit een groot aantal inzendingen werden door de jongste generatie Piersma twee winnaars gekozen: Leanne Alida Swart en Sijmen v.d. Kolk. Zij kregen hun gewonnen FLIK FLAK horloge overhandigd. Alle prachtige creaties  van de kinderen die niet hadden gewonnen konden hun ontwerp en een kleinigheid weer bij de juwelier afhalen. Vanwege het grote succes is alvast besloten om weer deel te nemen aan de editie van 2020.