Afgelopen week is Anouk’s Tankshop aan de Rondweg-Noord van Dokkum geopend. De de negentienjarige Dokkumse Anouk Visser nam de tankshop over van Herman Tuinier en na een aantal aanpassingen is de shop weer elke dag geopend.

Anouk werkte in de horeca en wilde graag iets voor zichzelf beginnen. “Toen mijn vader op een dag vertelde dat Herman zijn tankshop te koop had, heb ik gelijk actie ondernomen”, vertelt Anouk die in de afgelopen weken een en ander aanpaste om de shop helemaal in haar stijl te krijgen. “Een likje verf, een nieuwe vloer en een nieuwe inrichting met een stijgerhouten-look”.


Vanwege het coronavirus is het een lastige tijd om een nieuw bedrijf te beginnen: “Mensen tanken gewoon minder, voor corona was het hier bij Herman een druk bestaan. Ik ben het goedkoopste bemande tankstation van Dokkum en dus is het hier altijd lekker druk. Ik blijf ook de gehaktballen, rookworsten en andere snackjes verkopen. Hopelijk weten de mensen mij snel te vinden!” vertelt Anouk die momenteel van 8.00-18.00u open is.