Admiraliteitsdagen editie 2023 is op donderdag 7 september van start gegaan in Dokkum. Op 7,8,9 en 10 september kun je gratis het maritieme festival bezoeken in Dokkum. Tijdens het festival spot je historische schepen, zijn er diverse activiteiten en geniet je van een breed muziekprogramma in de binnenstad of aan het water. Dit jaar worden de Admiraliteitsdagen voor de elfde keer op een rij georganiseerd. In-Dokkum doet verslag tijdens het door velen bezochte familiefeest!

De opening van de Admiraliteitsdagen 
Op het hoofdpodium in het Grootdiep opende de burgemeester Johannes Kramer, kinderburgemeester Ruben van der Veen en voorzitter Rigtje Monsma de Admiraliteitsdagen. Wanneer ze het podium oplopen, raakt het publiek stil, ze luisteren aandachtig. “We treffen het met het prachtige weer vandaag: denk er daarom goed aan dat je genoeg water drinkt. Hierbij wensen wij jullie vier mooie dagen toe”, luidt burgemeester Johannes Kramer.

Het muziekprogramma 
Na de opening van de Admiraliteitsdagen ging het feest echt van start. De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ trad op. Muziek van het harmonieorkest vulde de historische straten van Dokkum en jong en oud genieten van de muziek. Een aantal nummers later vergezelde de Nederlandse gastartiest Jennie Lena het orkest. Het publiek raakte enthousiast van haar levendigheid en zong volop met haar muziek mee. Het orkest sloot onder andere af met Blackbird van The Beatles en een nummer van Queen.

Meezingen met ABBA

Vanavond, donderdagavond 7 september komen de bezoekers bijeen om te luisteren naar ABBA Fever, the Ultimate ABBA tribute. De mensen dansen en zingen mee met de geliefde band. De gehele dag waren er foodtrucks aanwezig waar je verschillende soorten lekkernijen kon aanschaffen. En mede dankzij 300 vrijwilligers en een groot aantal sponsoren komt de eerste dag van de Admiraliteitsdagen tot een mooi einde.

Benieuwd naar het programma voor de komende dagen? Bekijk het programma in onze agenda:

Admiraliteitsdagen 2023 – vrijdag

Admiraliteitsdagen – zaterdag

Admiraliteitsdagen – zondag

Foto: Renske de Vries