DOKKUM – Noorse blackmetalband Abbath komt voor een exclusieve Nederlandse festivalshow als co-headliner van de zaterdag naar Dokk’em Open Air 2020. Met twee ijzersterke platen op zak is deze band rondom frontman Abbath Doom Occulta een ware livesensatie en het summum van black metal.

De naam Abbath is onlosmakelijk verbonden met black metal. Frontman Abbath Doom Occulta maakte faam met Immortal en doet dit sinds 2015 met zijn eigen band. De ijzingwekkende black metal met ijzige riffs, dikke blastbeats en epische mid-tempostukken is kenmerkend voor frontman Abbath Doom Occulta; de muziek ligt in het verlengde van zijn vorige band Immortal. Na de breuk met deze band in 2015, maakt hij al snel indruk met Abbath. De self-titled debuutplaat slaat vervolgens in als een bom. Ook de tweede plaat ‘Outstrider’ is goed ontvangen. Nog altijd gehuld in zijn zwart-witte facepaint, brengt hij samen met gitarist Ole André Farstad, bassist Rusty Cornell en drummer Ukri Suvilehto een epische liveshow waar metalliefhebbers hun vingers bij aflikken. Als een Noorse sneeuwstorm blaast Abbath hun muziek over de festivalweide van Dokk’em Open Air!


Metalfestival Dokk’em Open Air 2020 vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli. Naast Abbath behoren Epica (NL), Unleashed (SWE) Wednesday 13 (USA), Nile (USA), Haken (UK), Death Angel (USA), High On Fire (USA) en Crystal Lake (JP) tot de bevestigde namen. Weekendtickets zijn € 54,00 en dagtickets zijn € 37,50. Campingtickets á € 15,00 zijn ook beschikbaar.

Meer informatie:

http://www.dokkemopenair.eu/