Elbert en Carla uit Voorhout doen een ‘rondje noorden’ met de camper. ”We stippelen onze route van tevoren niet uit, we zien wel wat we tegenkomen. Maar we wisten wel dat Dokkum heel leuk is. En omdat het zo noordelijk ligt, sla je deze stad dus snel over. Deze vakantie wilden we Dokkum écht bezoeken!”

Camperplek aan het water
Elbert en Carla hebben drie nachten op de camperplek aan het water gestaan en ‘moeten’ nu weer weg. “Op deze camperplekken mag je maximaal drie nachten blijven staan en dat is logisch; dat hoort ook bij het camperleven.” Het stel zoekt meestal een camperplek bij het water en via Campercontact – met informatie over camperlocaties – werd deze locatie aanbevolen. “En het is hier fantastisch! Dat geldt voor het hele noorden. Zoveel rustiger dan bij ons, prachtige fietsroutes en hele hartelijke mensen.”

Dokkum klopt
Over Dokkum zijn Elbert en Carla unaniem: “Het klopt. En het is hier goed geregeld hoor! Ze komen hier twee keer per dag het vuilnis ophalen, dat hebben we nog nergens anders meegemaakt. En hoe leuk is het dat de Havenmeester langskomt om het overnachtingsgeld te innen?” Over het bezoek aan het centrum vertellen ze: “De uitleg van de molenaar boven op de molen was zo leuk: informatief en heel enthousiast. We hebben ook genoten van de mooie pandjes aan de grachten en natuurlijk brachten we een bezoek aan Bonifatius. Ja, we zijn erg verrast!”

Foto: Marit Anker