Zensa Moda aan de Diepswal heeft de linkerkant van de winkel verbouwd tot een shop-in-shop van de Duitse merken Cecil en Street One. Eigenaren Annelies van der Meer en Henk Hengst runnen deze winkel inmiddels twintig jaar, het was “tijd voor een nieuw jasje!” op hun vertrouwde plekje aan Het Grootdiep.

Cecil en Street One


Beide merken Cecil en Street One behoren tot de vaste huismerken van Zensa. Volgens Henk en Annelies is er na de verbouwing meer duidelijkheid voor de klanten. “Bovendien kunnen de merken beter gepresenteerd worden. Deze twee merken uit Duitsland verkopen we al vele jaren. Het zijn stabiele merken met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding waardoor het een grote doelgroep aanspreekt. Deze merken hebben een eigen concept van presenteren. Zo kwamen ze hier de boel opmeten, intekenen en installeren. Alles is op maat gemaakt voor onze winkel.” leggen Henk en Annelies uit, die dames van alle leeftijden in hun winkels krijgen. “Van 25 tot 99 jaar! Met deze merken kunnen we nog beter de werkende, jonge vrouw aankleden: netjes maar toch ook een beetje sportief. Uiteraard blijven we ons vooral onderscheiden middels onze service, het advies en een stukje persoonlijke aandacht.”

 

Vierde winkel

In het voorjaar openden Henk en Annelies alweer hun vierde winkel. Naast Dokkum, Surhuisterveen en Sneek is er nu ook een damesmode zaak in Leeuwarden te vinden. “De meeste mensen van onze leeftijd gaan met pensioen. Maar wij vinden het nog steeds zo ontzettend leuk om te doen! We denken er nog lang niet over om te stoppen.” aldus het enthousiaste ondernemerspaar. “Het is vooral zo leuk omdat we het samen doen. We zijn veel samen onderweg, doen samen de inkoop. Bovendien is geen enkel seizoen hetzelfde. En het blijft altijd zo leuk om mensen door Dokkum te zien lopen met een Zensa-tasje!”

 

Rolverdeling

Annelies is het gezicht van de winkel in Dokkum. Vanuit Zensa Dokkum sturen Henk en Annelies de andere winkels aan. “Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Mijn ouders hadden ook een kledingwinkel en daar heb ik veel geholpen. Daarna heb ik ook echt andere dingen gedaan. Maar uiteindelijk besloten Henk en ik toch deze winkel te starten. En nu zijn we al toe aan ons twintigste jaar!” vertelt Annelies. Henk is de financiële man van de winkels en reist veel heen en weer tussen de vier winkels. “En ik ben er natuurlijk voor een gezellig bakje koffie met de klanten.” zegt Henk. “En voor het entertainment!” vult Annelies aan.