Vorige winter verhuisde Verrassend Mooi vanuit de binnenstad naar hun nieuwe kantoor in Brouwerij Dockum aan de Hogedijken. Eigenaresses Petra Brouwers en Miranda Hoogstra zijn inmiddels helemaal gewend op hun nieuwe plek. Vanaf hier werken zij aan creatieve processen, er worden verrassende en originele producten op maat gemaakt.

Van winkel naar kantoor
Zeven jaar geleden begon Verrassend Mooi met een kantoor in de Kleine Oosterstraat. Daarna kwam er twee jaar een winkelfunctie bij in een winkelpand op de Hoogstraat en later op het hoekje van de Breedstraat met de Koornmarkt. “Dat was een mooie combinatie van ons kantoor met een winkel. De winkelfunctie konden we helaas niet waarmaken. We zijn nu eenmaal niet altijd op kantoor aanwezig en dus was de winkel niet altijd open. Mensen verwachten dat toch van je. Bovendien wilden ze het liefst dat wij daar dan zelf stonden, dat was niet haalbaar. Nu we echt alleen een kantoor zijn is dat duidelijker. Uiteraard kunnen klanten nog steeds bij ons terecht! De bestellingen lopen door via email en de aankomende pop-up store is weer een prachtig moment om onze klanten te ontmoeten.” lichten Petra en Miranda toe.


Kantoor in Brouwerij Dockum
Het nieuwe kantoor van Verrassend Mooi is te vinden aan de voorkant van Brouwerij Dockum. “Een fijn, warm en zonnig plekje. Bovendien is er erg veel bedrijvigheid op de Hogedijken en weten ze ons kantoor goed te vinden. Onze kracht is dat we snel kunnen schakelen en leveren, de korte lijntjes met onze klanten worden als zeer prettig ervaren. En we vullen elkaar heel goed aan! We zijn samen écht beter dan alleen, eigenlijk vinden we er alleen niks aan. Dit voelt nooit als werken, we doen echt iets wat we leuk vinden. Bovendien zitten we in dezelfde levensfase met onze gezinnen, dus we begrijpen elkaar heel goed.” aldus de enthousiaste Petra en Miranda.

Ontstaan Verrassend Mooi
“Eigenlijk is Verrassend Mooi ontstaan op een berg tijdens een gezamenlijk skiweekend.” vertelt Petra die hiervoor communicatie adviseur bij de gemeente Smallingerland was. “Ik kwam in aanraking met het materiaal re-board en bedacht dat ik daarmee wel producten wilde ontwerpen en een website vullen. Omdat ik geen DTP-ervaring had, stelde ik dit voor aan Miranda. Twee weken later hadden we onze eerste opdrachten en schreven we ons in bij de Kamer van Koophandel.”

Miranda werkte voor het bedrijf ByFrank, van haar man Frank van Dijk. Petra nam ontslag bij de gemeente en Miranda leverde een aantal uren in. “Zeven jaar later zitten we hier en hebben we het heerlijk druk. Er komt van alles op ons pad en we doen al zo veel meer dan in het begin. We willen verrassend zijn en blijven!”

Huidige werkzaamheden en nieuwe opdrachten
Als Petra en Miranda omschrijven wat voor werk ze zoal doen, vatten ze dat samen als “We maken producten en signings op verzoek achter de computer. Waar we begonnen met producten van re-board karton, houden we ons nu meer bezig met de inrichting en styling van panden.” vertelt Petra. Miranda voegt hier aan toe: “We maken ruimtes mooi, zetten de puntjes op de i.” De styling is een mix tussen zelfontworpen producten van Verrassend Mooi en bestaande woonaccessoires. “Het ene moment zitten we achter de computer te ontwerpen en daarna staan we gerust met de handen in de modder om plantenpotten te vullen!” leggen de dames lachend uit.

Verrassend Mooi krijgt steeds vaker aanvragen voor het stijlen van woningen die in de verkoop gaan. Petra en Miranda gaan dan langs en maken de woning fotogeniek. Onlangs hebben ze een prachtige opdracht bij Landal in Esonstad gekregen, Hennie Postma van voorheen CouCou is daar Projectmanager geworden, zij wilde graag bedrijven uit de omgeving bij dit project betrekken. “Hier helpen we bij het restylen van 216 vakantiewoningen. Verrassend Mooi verzorgt o.a. producten voor aan de wand, op de vloer en op de bank. Heel gaaf om te merken dat steeds meer zakelijke klanten ons weten te vinden en dat we ook grotere projecten buiten Dokkum mogen doen.”

7e pop-up tore
“Omdat we het niet kunnen laten en omdat het zo gezellig is!” vertellen Petra en Miranda over hun zevende editie van hun pop-up store rond de feestdagen. Verrassend Mooi organiseert deze week twee avonden een pop-up-store in de Stadsbrouwerij aan de Diepswal. “Speciaal voor de feestdagen kun je tijdens deze twee avonden leuke cadeautjes inkopen. We kregen veel vraag hiernaar van onze vaste klanten. Onze ervaring is dat we dan niet moeten wachten tot halverwege december, maar juist nu in aanloop naar Sinterklaas zijn mensen vaak op zoek naar leuke hebbedingetjes en sfeervolle momenten. Daarnaast brengt het weer mensen naar de stad, eerst ergens een hapje eten in de stad en daarna kunnen ze lekker shoppen.” leggen Petra en Miranda uit.

De Verrassend Mooie pop-up store is op donderdag 21 en vrijdag 22 november van 18.00-22.00uur in Stadsbrouwerij Bonifatius. Diepswal 5, naast ArtiSante.