Vrijdagavond 17 november heeft in Fryslân het grootste verhalen evenement van Nederland plaatsgevonden. In Dokkum werden op twee plekken verhalen verteld, bij de bibliotheek aan de Brokmui en bij restaurant Gewoan oan ‘e Dyk. Er zijn meer dan 200 verhalen verteld op zo’n 100 locaties, van Dokkum tot Rinsumageest en van Warten tot Sint Annaparochie. Op deze derde vrijdag van november kon je luisteren naar verhalen van de buurman, een vriend, een verre kennis of een vreemde.

De vertellers, van jong tot oud, hebben dit jaar met het thema Mijn Reis inspirerende en herkenbare verhalen verteld. De verscheidenheid in verhalen was dan ook groot. Soms was het publiek tot tranen toe geroerd en op andere plekken werd juist veel gelachen. ‘Het is fantastisch om te zien dat er overal commissies ontstaan en mensen in actie komen om Verhalenavond in hun dorp, wijk of straat te organiseren. ‘We zijn trots op al die lokale initiatieven en de mensen erachter die Verhalenavond mogelijk maken in hun eigen omgeving, dat zorgt ervoor dat Verhalenavond een traditie wordt’ aldus Wini Weidenaar, projectleider van Verhalenavond en geen onbekende in Dokkum. 

‘Het was een avond vol bijzondere ontmoetingen en we kijken alweer uit naar volgend jaar, dan zal de Verhalenavond plaatsvinden op 15 november, wederom de derde vrijdag van november’. ‘Deze zesde editie van Verhalenavond laat zien dat dit evenement elk jaar meer bekendheid krijgt. We hopen een traditie te laten herleven en dat Verhalenavond jaarlijks bij mensen in de agenda komt te staan, dit jaar heeft dat in ieder geval alle verwachtingen overtroffen’, sluit Wini af. 

Verhalenavond 2023 was de zesde editie en is een productie van Pier21! Verhalenavond is een jaarlijks gepland evenement op elke derde vrijdag van november, in 2024 staat Verhalenavond dus op 15 november gepland.