Header
Ga er maar aanstaan. 200 kilometer keihard ploeteren tegen het weer. Kou, harde wind en regen, heel veel regen. Een honderdtal fietsers voelde de bui vanochtend al hangen en haalde het startbewijs niet op. Een krappe duizend mannen en vrouwen vertrokken vanochtend vroeg vanuit Leeuwarden voor de Winterfiets Elfstedentocht. Rond 15:00 uur was de helft uitgevallen. Het weer drukte een behoorlijke stempel op de tweede editie van de Winterfiets Elfstedentocht.

De Posthoorn in Dokkum was een van de stempelposten op weg naar het felbegeerde kruisje. Nog even een kopje koffie, warme snert of meteen door om de laatste 30 kilometers af te leggen Richting Leeuwarden. Vorig jaar vond de eerste editie van de Winterfiets Elfstedentocht plaats. Oorspronkelijk was het bedoeld als eenmalig evenement, maar de organisatie kreeg veel verzoeken om er een vervolg aan te geven. Dus maakten zij er een terugkerend event van.


De Winterfiets Elfstedentocht wil de deelnemers zoveel mogelijk het ‘elfstedengevoel’ laten beleven. Dat betekent dat de route dicht langs het schaatswater ligt. Ook is er af en toe een kluunplaats en gaan de fietsen over het wereldberoemde bruggetje van Bartlehiem. Onder de deelnemers bevonden zich niet alleen wielrenners, ook veel ligfietsen legden de beroemde kilometers vandaag af.

Lees ook:
Weekend vol winterse, sportieve activiteiten
IJskoude bikkeltrimrun in Dokkum

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Laatste