Sporthal de Trimmer in Dokkum wordt het komend half jaar gebruikt als vaccinatie locatie in Dokkum. GGD Fryslân heeft voor het komende half jaar een overeenkomst afgesloten met de gemeente Noardeast-Fryslân. De vaccinatie locatie is alleen geopend op afspraak; dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur. Voordat deze locatie opent, wordt er gewerkt aan looproutes naar en parkeerplaatsen rondom het gebouw.

Acht locaties in Fryslân
GGD Fryslân is gestart met vaccineren vanuit de locatie WTC Expo in Leeuwarden.  Vanaf maart komen daar de locaties in Sneek en Drachten bij. Uiteindelijk wil GGD Fryslân toe naar acht vaccinatielocaties verspreid over Fryslân. Zo kunnen alle groepen waar de GGD verantwoordelijk voor is, in de eigen woonomgeving worden gevaccineerd: de mobiele 60-plusser, de groep van 18 tot 60 jaar en een deel van het zorgpersoneel.


Nominatie voor sloop
Het gebruik van de Trimmer als vaccinatie locatie heeft geen invloed op de ontwikkelplannen in het Harddraverspark, zo laat de gemeente weten. De voormalige sporthal staat op de nominatie om te worden gesloopt, maar sloop zal in ieder geval niet in het komende half jaar plaatsvinden. De locatie is zo ingericht dat het besmettingsgevaar minimaal is. Wel blijft het belangrijk voor iedereen in en rondom de vaccinatie locatie om de algemene corona-richtlijnen te volgen, zoals het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar en het dragen van een mondkapje.