De binnenstad van Dokkum is weer een gevulde winkel rijker. Preparateur Ronnie Jonker opent aanstaande zaterdag vanaf 11 uur zijn ‘Rariteitenkabinet’ aan de Vlasstraat in Dokkum. In het pand is een groot deel van het bijzondere werk van Ronnie te koop. De preparateur is geen onbekende in Dokkum. Hij was eerst actief vanuit Vakwerk Dokkum en daarna in het pand van Mooi Werk Dokkum, dat gevestigd is in de Hoogstraat in Dokkum. Zaterdag worden de papieren voor de ramen weggehaald en is de winkel goed zichtbaar. In-dokkum.nl nam alvast een kijkje.

Op dit moment is Ronnie Jonker uit Bollingawier nog actief als timmerman, maar het liefst zou hij zijn tijd volledig in zijn preparateursbedrijf steken. Zijn klanten? Dat zijn bijvoorbeeld jagers die een bijzondere vangst willen laten opzetten of mensen die een hertenkop of ander dier aan de muur willen hebben. Verzamelaars van preparaten, vogelaars, jagers die hun troffee laten prepareren, en mensen die een vogel of zoogdier vinden en het zonde vinden dat dit dier vergaat. Ook insecten, vogels en zelfs een slang behoren tot de mogelijkheden van Ronnie.

De preparateur heeft voor in ieder geval een jaar het pand in de Vlasstraat in Dokkum gehuurd. Een mooie zichtlocatie waar veel publiek voorbij komt en waar veel van zijn werk te zien is. Het daadwerkelijke prepareren wordt niet in de winkel gedaan, maar bij Ronnie thuis. Vanaf aanstaande zaterdag 15 januari om 11 uur is het rariteitenkabinet iedere dag geopend. Daarna beperkt Ronnie zich tot iedere zaterdag.

Meer weten? Bekijk dan zijn website: http://www.secondlife-taxidermy.nl