Zaterdag 10 oktober werd de tweede Peren Plukdag georganiseerd door familie Bos op ‘t landje van Dokkum. Tussen 10.00 en 16.00 uur kon iedereen daar terecht om voor vijf euro zelf een emmer met appels en peren uit de boomgaard te vullen. Een drukke dag voor ‘t Landje van Dokkum; gastvrouw Mijke Bos ontving veel belangstellende bezoekers.

De Peren Plukdag
In de tijdelijke keet op het terrein konden de bezoekers de hele dag terecht om de toekomstplannen van de boomgaard te bekijken. Ook stond hier een bakje thee of koffie klaar, met zelfgebakken appelcake vol appels uit eigen boomgaard. Op ‘t Landje lopen schapen welke geaaid mochten worden en je kon op de foto met een ‘echte John Deere’ trekker.  In de boomgaard lagen lange schepnetten klaar om de appels en Gieser Wildeman peren uit de bomen te plukken. Bezoekers namen hun eigen emmer mee om te vullen met appels en/of peren.


De oude boomgaard
De oude boomgaard is gelegen aan de Tichelwei in Dokkum. Deze is sinds mei dit jaar eigendom van de familie Bos. Zij willen deze mooie plek aan het Dokkumergrootdiep in ere herstellen. Meer info is te vinden in het artikel Boomgaard nabij Dokkum wordt in ere hersteld.