Het ontwerp voor de eerste fase van koopwoningen in de nieuwbouwwijk Noarderstek in Dokkum is nu echt klaar. De 110 woningen van Noarderstek op het terrein van voormalig tuincentrum Mollema gaan vanaf 22 juni aanstaande in de verkoop. De kopers krijgen fraaie architectuur met knipoog naar de Jaren `30 en toch alle voordelen van nieuwbouw.

De veilinggebouwen maken plaats voor een blanco buurt, die helemaal opnieuw ingevuld kan worden, met openbaar groen, meer bomen, ruim opgezette straten. Net ten noorden van de Noordergracht, tussen De Veiling en de bestaande bebouwing, vrijstaande huizen aan de Aalsumervaart. Vanaf de wijk is er een makkelijke verbinding met het historische centrum van Dokkum via een tunneltje die uitkomt op de Stationsweg.

Sinds eind 2021 concrete plannen
Nadat Mollema in 2012 zijn deuren definitief sloot, is er veel te doen geweest over de nieuwe invulling van de locatie. Er werd onder andere nagedacht over het exploiteren van één of meerdere supermarkten en/of de Glêzen Merke in het pand aan de noordzijde van Dokkum. Ook werd het lange tijd gebruikt als evenementenlocatie voor loodsverkopen. Eind 2021 werden de eerste, concrete plannen gepresenteerd om het voormalige groencentrum te ontwikkelen tot een nieuwe woonwijk. De plannen werden door vastgoedontwikkelaar Zwanenburg Projecten gepresenteerd tijdens een digitale raadsvergadering van de gemeente Noardeast-Fryslân.


Meer informatie is te vinden op de website van Noarderstek.