Op donderdag 28 maart opende burgemeester Johannes Kramer de nieuwe expositie ‘Alzheimer draag je samen’ in Museum Dokkum. De expositie van Stichting Ik ben Wil stond in het teken van diverse thema’s over het dragen van Alzheimer. Ook werd er in de vertoning uitleg gegeven over het ontstaan van de stichting met portretfotografie en verhalen van de familie Vogt. Met onder andere een VR-bril werd gevisualiseerd wat dagelijkse uitdagingen kunnen zijn als je met Alzheimer te maken hebt. Expositie ‘Alzheimer draag je samen’ is tot en met 23 juni 2024 te zien in Museum Dokkum. 

Alzheimer draag je samen
De burgemeester opende de expositie samen met Mattie Westert door het maken van een puzzel, met daarop de naam van de expositie. Er was een volle museumzaal en een groot aantal vrijwilligers van de stichting aanwezig. De nieuwe expositie bestaat uit meerdere thema’s. De thema’s die aan bod komen zijn als volgt: Alzheimer draag je samen als familie
, Alzheimer draag je samen in de tijd, Alzheimer draag je samen met betrokkenen en Alzheimer draag je samen door te delen. Bezoekers kregen de mogelijkheid om hun verhaal te delen. Daarnaast waren er ook een braintrainer en ZEN-stoel uit te proberen door bezoekers, beide zijn aan een verzorgingstehuis geleverd dankzij acties van de stichting. 

Stichting Ik ben Wil
Toen bij Wil Vogt de diagnose alzheimer werd gesteld, is haar zoon Titus een campagne gestart om meer aandacht aan deze ziekte te geven. Het campagneteam maakte na een campagne en het overlijden van Wil een doorstart als stichting. Tot op de dag van vandaag zet de stichting zich in voor het vragen van aandacht voor Alzheimer.