Vrijdag 1 december wordt Lunchcafé AndurZ feestelijk geopend op de Grote Breedstraat 13 in Dokkum. De gepassioneerde eigenaresse van deze nieuwe onderneming is Lianne Visser-Jongsma, die al bijna haar gehele leven woonachtig is in Dokkum. Lunchcafé AndurZ is een plek waar horeca en dagbesteding samenkomen. “We zijn een knus en gezellig lunchcafé met een uitgebreide menukaart met oog voor gastvrijheid. Wat ons net even anders maakt is dat je bediend wordt door mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is anders én juist daar ligt een ieder zijn kracht.  Dit concept is, als je het aan mij vraagt, een unieke toevoeging aan het horeca aanbod in Dokkum. Ik vind het van belang om mensen met een beperking mee te laten draaien en middenin de samenleving te zetten,” aldus Lianne.

Vanuit de zorg naar de horeca
Lianne heeft ruim twintig jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, waarbij de afgelopen jaren bij Brownies&downieS in Drachten. Hier ontdekte ze hoe leuk de combinatie van horeca en dagbesteding is. “Ik dacht bij mezelf: hoe kan het nou dat het mooie Dokkum, een stad die steeds meer toeristen aantrekt, nog niet een onderneming als deze in hun midden heeft.” Zo besloot Lianne om zelf iets met deze gedachtegang te doen.” Ik deed onderzoek en na lang wikken en wegen durfde ik de stap te zetten om deze gedachte werkelijkheid te maken.”

Proefdraaien
Op 17 november heeft lunchcafé AndurZ voorzichtig haar deuren geopend voor de gasten. Een bewuste keuze om rustig op te starten voor de medewerkers. Lianne is positief over de afgelopen weken in de gloednieuwe onderneming. “De eerste reacties van bezoekers zijn enthousiast en hartverwarmend. Dit geeft ons ontzettend veel energie. We hebben al leuke drukte mogen ervaren. De nieuwe medewerkers moeten in alle taken die bij de horeca komen kijken ingewerkt worden. Een supermooie en leuke uitdaging. Ik ben erg blij met deze positieve start en kijk met dezelfde blik de toekomst tegemoet.”

Vers en eerlijke producten
In het lunchcafé vinden ze het belangrijk dat de producten vers en eerlijk worden bereid. Je kunt vele soorten warme dranken nuttigen in het Lunchcafé AndurZ. De dranken worden op de baristamanier klaargemaakt, denk dus aan de latte macchiato en een cappuccino met verse koffiebonen en handmatig opgeschuimde melk. “Op onze uitgebreide menukaart vind je huisgemaakte gebakjes, ruime keuze en variatie in lunch en borrel. Ik heb ontzettend veel zin in de feestelijke opening en om onze medewerkers in het zonnetje te zetten. Zodat het ook voor hen een feestelijke opening zal worden! Vanaf 14.00 uur komt er een schminkster en we hebben dan ook een toffe actie voor onze gasten. De gasten die samen komen genieten van onze borrelplank, krijgen het eerste drankje van ons. Ook zullen we gedurende de dag rondgaan met een variatie van onze zoetigheden.”

Het Lunchcafe AndurZ in Dokkum is dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend.