Vanaf donderdag 2 november is de Kaasvoordeelshop te bezoeken op de Keppelstraat in Dokkum. De enthousiaste eigenaren van de franchiseonderneming zijn Marco Frankena en Jeanine Frankena-Raven. De Kaasvoordeelshop heeft nu elf vestigingen verspreid in Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland. “Toen we Dokkum bezochten, stonden we versteld van de charmes die de stad met zich meedroeg. De historische binnenstad en de gemoedelijke sfeer bracht ons van ons stuk. We wisten dat we in Dokkum op zoek moesten naar een pand, en dat vonden we,” aldus Jeanine.

Stel jouw kaasplank samen
Bij de Kaasvoordeelshop kan men terecht voor diverse soorten kazen, eieren en droge worst. Het is dan ook mogelijk om een gepersonaliseerd kaasplankje samen te stellen. Kom je er zelf niet uit? Dan helpen Marco en Jeanine je graag met het samenstellen van de perfecte kaasplank. “Wat de Kaasvoordeelshop uniek maakt zijn de prijzen, we hebben betaalbare producten, voor een grote of kleine portemonnee,” vertelt Marco. “Het is altijd al onze droom geweest om een winkel te openen. De Kaasvoordeelshop sprak ons aan omdat we zelf ook echte kaasliefhebbers zijn. Met verjaardagen geven wij regelmatig een kaasplank weg.”

Wanneer te bezoeken?
De dag voor dat de winkel opende kreeg de onderneming al bezoek. “Er liep spontaan een vrouw naar binnen, ze vroeg om een stuk jong belegen kaas. We hebben haar de hand geschud en aan haar onze eerste kaas verkocht, ook al waren we officieel nog gesloten. Even later stonden er weer mensen voor de deur. Toen hebben we de winkel maar op slot gedaan zodat we konden voorbereiden op de daadwerkelijke opening. Dat dit gebeurde vonden we bijzonder en gaf ons een bevestigend gevoel, we zitten hier goed.”

De Kaasvoordeelshop in Dokkum is drie dagen in de week geopend namelijk donderdag en vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Maar op koopzondagen zal de winkel zijn deuren ook openen.