Tijdens de Kerstfair op 13 december aanstaande, komt de KRO-NCRV voor het derde achtereenvolgende jaar naar Dokkum voor het programma ‘Joris’ Kerstboom’. De omroep blijft Dokkum geweldig en gastvrij vinden en gebruikt veel sfeerbeelden van Dokkum tijdens de Kerstfair voor het televisieprogramma. Drijvende kracht achter de komst van het televisieprogramma naar Dokkum is Annelies Hengst – van der Meer uit Dokkum. “Hier krijg ik energie van”, lacht de multitaskende ondernemer.

Kerstboom in Dokkum
Op meerdere plekken in Nederland worden de komende dagen opnames gemaakt voor het programma van Joris Linssen. Hier in Dokkum is Annelies al vanaf mei bezig met de voorbereidingen. “De KRO-NCRV is heel prettig om mee samen te werken. We hebben veel contact met elkaar en daarbij worden we door de hele middenstand en allemaal vrijwilligers ondersteund. Bouwgroep Dijkstra Draisma is de hoofdsponsor, maar horecabedrijven d’Angelo, ArtiSante en de Posthoorn verzorgen de maaltijden voor de hele crew, die bij ons ons thuis aan tafel monteert en verblijft. HEMA verzorgt het 4-uurtje en verschillende mensen helpen bij het verspreiden van de posters. Die saamhorigheid met elkaar is toch prachtig!” vertelt Annelies.


Wie zet je in het licht?
Op zaterdag 7 en woensdag 11 december van 13.00-16.00u en vrijdag 13 december van 14.00-22.00u kan je hier in Dokkum iemand in het licht zetten bij Joris’ Kerstboom op De Zijl in Dokkum. Wie bewonder je? Wie wil je bedanken? Laat je boodschap achter op de speciale kerstballen. Bij de groter kerstboom op De Zijl staan vrijwilligers klaar om je te helpen de bal, met een fotootje en toelichting, in de boom te hangen.

Joris’ Kerstboom
Het programma Joris’ Kerstboom laat mensen voor het tiende jaar stilstaan bij een bijzonder persoon in jun leven en biedt hiermee een plek om mooie verhalen te delen. Volgens Joris Linssen begint er een traditie te ontstaan rondom dit programma: “De donkere decemberdagen zijn bij uitstek geschikt om extra stil te staan bij familie en vrienden. In de tien jaar dat we dit programma maken, heb ik gemerkt dat daaraan een enorme behoefte is. Doordat we dit jaar op zoveel locaties aanwezig zijn, bieden we iedereen een kans om iemand in het licht te zetten. Joris’ Kerstboom is een ontmoetingsplaats vol liefde en saamhorigheid.”

Joris’ Kerstboom heeft dit jaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.