Speciaal voor het vijfjarig bestaan van www.in-dokkum.nl, heeft DOKcom PR & Communicatie een idee van fotografe Marit Anker uitgewerkt en samen werd een Top 12 selfie-spots voor Dokkum samengesteld. In deze lijst zijn 12 Top-plekjes uitgezocht waar een selfie gemaakt kan worden in Dokkum. Op de plattegrond zijn de 12 plekken weergegeven, voor de volledigheid is er ook een extra beschrijving gemaakt inclusief een paar voorbeelden. Tevens zijn de 12 Spots in de binnenstad momenteel herkenbaar middels een grond-sticker!

Van links naar rechts en van boven naar beneden:


 Markt:
Midden op de Markt, achter de IJsfontein is het beste plekje: ga met je rug naar de IJsfontein en de Grote Kerk staan. Zo krijg je precies de beide kerktorens én de IJsfontein op je selfie. Extra tip van de redactie: loop een klein beetje naar rechts en je maakt ook een prachtige selfie van de IJsfontein en de Refter (zo sta je ineens op de voorkant van het Dokkum Magazine!).


 Grote Breedstraat:
Wanneer je voor de etalage van de bakker gaat staan, krijg je precies de drie pilaren van de Grote Breedstraat en het doorkijkje met de bruggetjes naar de Koornmarkt op je selfie.

 Koornmarkt:
Een doorkijkje vanaf het bruggetje over het water (wat deel uit maakt van het Nauw tot aan de Kleine Pijp) richting de Grote Breedstraat. Nog een extra tip: draai je even om voor het doorkijkje richting het Kereweer, die kant is ook erg fotogeniek!

 Waagstraat:
Het gebouw van De Waegh met het beeld van de Tol, mag niet ontbreken! Kijk goed of je ook nog een glimp van de prachtig verbouwde boekhandel op je selfie kan krijgen.

  Westerbolwerk:
Op het einde van het Westerbolwerk, vlak voor het bruggetje kan je jezelf met de volledige molen ‘Zeldenrust’ op zijn bastion in beeld krijgen:

 Turfmarkt:
Recht tegenover het bruggetje wat de Turfmarkt met de Vleesmarkt verbindt, staat een huis met de prachtige gevelsteen van De Gouden Hand. Vanaf dit plekje kan je én het huis én het bruggetje op je selfie krijgen.

 Suupmarkt:
Vanaf het ‘Elfstedenschaatsje’ komen de trapgevelpanden van De Zijl op je selfie.

 Vlasstraat:
Vanuit dit gezellige straatje heb je een prachtig beeld van het Stadhuis én de drie torentjes (Stadhuis, Martinus Kerk en Grote Kerk):

 Diepswal #1:
Een verrassende invalshoek voor een doorkijkje naar het Stadhuis én de prachtige bierbrouwerij:

 Diepswal #2:
Hier maak je je selfie voor een overzicht van Het Grootdiep en de prachtige panden die aan het water staan.

 Baantjebolwerk:
Een doorkijkje vanaf dit bolwerk richting de Wortelhaven, geeft een beeld hoe verrassend de binnenstad van Dokkum is! Loop wel eerst even het trappetje af.

 Zuiderbolwerk:
Tussen het Zuiderbolwerk en het Baantjebolwerk staat de molen ‘De Hoop’. Loop een klein stukje, rechts van de molen, het padje op wat om de molen loopt. Dit een Top-plek om jezelf met een van de bolwerken van Dokkum en de andere molen op de foto te zetten!