Woensdagmiddag werd Larah Niehof uit Veenwouden verrast met de mededeling dat ze de 10.000ste bezoeker aan de zomeropenstelling van de Grote Kerk te Dokkum was. Dat is eerder dan in vorige jaren.
Larah was met haar moeder naar Dokkum gekomen om te winkelen. Als ze op vakantie zijn, of zoals nu, lopen ze graag af en toe een kerk binnen. Naast het bekijken wordt er een kaarsje aangestoken, in dit geval voor haar oma.
De hele zomer trekt de kerk al veel bezoekers. De redenen om de Grote Kerk te bezoeken verschillen. Veel mensen waarderen de orgelmuziek. Vrijwel altijd is een organist die het prachtige instrument laat horen. Anderen komen voor een moment van stilte of voor de expositie. De vrijwilligers van de Grote kerk zijn aanwezig om vragen te beantwoorden, maar blijven op de achtergrond. De kerk blijkt op deze manier toch te voorzien in een behoefte van mensen voor een moment van reflectie. Voorzien van een leuk pakket verlaat Larah met een brede glimlach de kerk.
‘Sprekende Stenen’ is te zien tot en met 11 september 2023 op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag in de Grote Kerk op de Markt te Dokkum. Openingstijden van 14.00 – 17.00 uur.
Na 11 september alleen op zaterdagmiddag.