De kaartverkoop voor de eerste editie van Literair Festival Dokkum op 23 september 2023 loopt als een trein. De eerste honderd kaarten zijn inmiddels verkocht, gelukkig is er in de Bonifatiuskapel voldoende plek.

Op de eerste dag van de herfst vieren de bibliotheek en Boekhandel Van der Velde de start van het nieuwe leesseizoen met een literair festival. En bij het grootste literaire festival van Fryslân horen de grootste namen uit de Nederlandse literatuur! Adriaan van Dis, Heleen van Royen en Esther Gerritsen reizen af naar Dokkum en vertellen er over hun nieuwste of nog te verschijnen boeken. Dat deze geliefde schrijvers een grote schare fans hebben, blijkt uit de kaartverkoop. De eerste honderd kaarten gingen al over de toonbank bij bibliotheek en boekhandel. De kaarten kosten tien euro voor leden van de bibliotheek en vijftien euro voor wie niet lid is.

Ook zijn de programmatijden inmiddels bekend. De deuren openen om 14.30 en om 15.30 opent presentator Kirsten van Santen het festival. Op het middagprogramma staat onder andere Esther Gerritsen. ’s Avonds luisteren bezoekers naar Adriaan van Dis, gevolgd door De Literaire Boyband die eerder op Lowlands stond en met hun nummer Adriaan van Discotheek perfect bij de voorgaande spreker past. Heleen van Royen sluit de avond af.

Tussendoor zien we ook Hiske Oosterwijk en Tsead Bruinja op het podium van de Bonifatiuskapel. Bij binnenkomst speelt Graaf van Medwert en voormalig Dongeradichter U bent toe aan een gedicht. In het park rondom de kapel is een gezellig horecaplein ingericht en speelt het duo Bean & Ford. Tickets zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde Dokkum, bibliotheken Dokkum, Hallum, Kollum en De Westereen en online via ontdekdebieb.nl/literairfestivaldokkum.