Woensdag 15 maart 2023 mag er gestemd worden voor de Provinciale Staten en het Wetterskip Fryslân. Er kan in de gemeente Noardeast-Fryslân bij 44 stembureaus gestemd worden, waarvan 9 in Dokkum. Dat zijn de volgende: Gemeentehuis Dokkum, Rehoboth Gemeente, verzorgingstehuis Dongeraheem, basisschool Nynke van Hichtum, De Fontein, sporthal De Doelstien, verpleeghuis De Waadwente, CBS De Bron en Univé. Meer informatie over bijvoorbeeld adressen en openingstijden vind je op de website van de gemeente.

BBB en PvdA/Groenlinks stijgen
Bij de provincieverkiezingen van 2019 hebben 19.804 kiesgerechtigden uit de gemeente Noardeast-Fryslân gestemd. De opkomst in heel Fryslân (van zowel Provinciale Staten als Wetterskip) was 299.669. Percentueel betekende dat een opkomst van ca. 57%. Traditiegetrouw kwam CDA vier jaar geleden als de grootste partij uit de bus. Ook de PvdA en FvD deden het toen goed. Dit jaar zullen wat betreft de peilingen van EenVandaag vooral de BBB en PvdA/Groenlinks verrassend hoge ogen gooien.

Dokkumers in Provinciale Staten
Er kunnen woensdag ook een aantal Dokkumers verkozen worden voor de Provinciale Staten van Fryslân. In-Dokkum heeft ze hieronder op een rijtje gezet (op volgorde van lijst):

CDA:

Hayo Halbersma (nr. 20)

Partij van de Arbeid (PVDA):

Wytse Pyt de Jager (nr. 22)

VVD:

Peter Damstra (nr. 27)

FNP:

Fedde Breeuwsma (nr. 3)

Jitze Andringa (nr. 44)

Groenlinks:

Jesse Nutma (nr. 30)

Rebecca Slijver (nr. 44)

Jouke Douwe de Vries (nr. 49)

ChristenUnie:

Lysbeth Vellinga-Zijlstra (nr. 25)

Anja Haga (nr. 44)

JA21:

Ronald Dijksterhuis (nr. 14)

Belang van Nederland (BVNL):

Johan Talsma (nr. 1)

Siebe Jan Vogelzang (nr. 28)